Kellene egy futópad...

Gondolkodom egy futópadon. Az előbb szétnéztem, de olyan sokféle van, típusban, árban, hogy már zsibog a fejem tőle. Nulla tapasztalatom az ilyesmivel, szóval ha valaki ajánlana valamit, mire kell figyelni stb, azt megköszönném! :) Nekem jó lenne valami használt de jó állapotban lévő is, azt már lehet kapni 70 ropi körül...nade ez se kevés. Viszont a hidegben meg qvára nem lesz kedvem futni, pláne eső, szél, hófúvás, sár...valami kell.

4 megjegyzés:

  1. Szerintem ne futópadot vegyél, hanem vagy szobabringát vagy ellipszistrénert. A saját tapasztalatom az, hogy egy jó futópad újonnan fél misi körül van legalább, az olcsóbbakon nem lehet futni, mert kicsi a felülete, és gyenge a motorja. (A padon futás amúgy gyilkolja a térdet rendesen.) Némileg olcsóbb, 2-300k az ellipszistréner, és 100k körül már van jó bringa. Egyébként 100k Huf-ért 1-2 évre megvan a kondibérlet, míg ezek a gépek általában pár hónapon belül porfogóként végzik valamelyik sarokban.

    VálaszTörlés
  2. Az a gond, hogy teljesen egyetértek veled. Viszont, én rendkívül ódzkodom a konditermektől, szóba sem jöhet hogy lemenjek oda futni, vagy bármit. A másik, hogy mivel nem a fővárosban,vagy egyáltalán nagyobb városban élek, én nem fogok 15-20 km-t a teremig utazni azért hogy fussak 40 percet, ez a része tuti bukó lenne. Van itthon szobabicikli, csak nem jó, és amúgy is utálok bringázni, bár lehet már jobban szeretném, eddig futni is utáltam...most pedig jól megvagyok vele. Lehet hogy az lesz a megoldás, hogy megbütyköltetem a fiúkkal, csak félek, hogy a bringázástól kicombosodnék, már úgy értem ettől jobban.
    A nagybátyám pont most vett egy ellipszistrénert, a szépséghibája a dolognak hogy 200 km-re lakik:D majd elcsenem tőle ha megunta:) Addig meg csendesen imádkozom a jó időért, mert én szeretek terepen futni. Betonon sem futok, mert az sokkal jobban fáj, és nem akarom rontani az amúgy is elcseszett csontvázamat.

    VálaszTörlés
  3. Az úgy tényleg nehéz ügy, ha nincs a közelben terem. A bringázástól nem lesz erősebb a combod, pont fordítva. Amikor testépítők kardióznak, akkor még vigyáznak is rá, nehogy bedurranjon közben a combjuk, mert villámgyorsan le lehet ám fogyni a nehezen megszerzett izomzatot. Inkább a monoton volta miatt szörnyű szerintem, de a zene közben sokat segít, vagy egy barátom úgy csinálja, hogy a tévé elé rakja a bringát, és amikor egy kedvenc sorozata megy, közben lenyom egy órát. Talán ez még jobb, mint a zenehallgatás. (Zárójeles megjegyzés, hogy nektek, nőknek, nem kell félni attól, hogy izmosak lennétek, mert nincs hormonotok hozzá, elvileg is lehetetlen. :) )

    VálaszTörlés
  4. Amíg jó volt a bringa, én is tvt néztem nagyritka tekerés közben:) Nem tudom, hogy a mostani kicsit összeszedettebb kondimmal milyen lesz, de régen rohadtul fájt tőle a lábam(nem is ez hogy elfáradt), a futás nem tűnik olyan megerőltetőnek. Dehát nem arról szól ez a program, meg mozgás, hogy hurrá hepi boldogság legyen közben:)

    VálaszTörlés