Új diéta


1.    1. Nap                                                                                                         1527 kcal
Reggeli: 2 sz graham 5 dkg sonka, paprika, kv
Tízórai: 30 g zab 2 dl tej
Ebéd: Rakott karfiol light
Uzsonna: 2 tojás, 2 graham, paradicsom
Vacsora: 125 g túró
2.    2. Nap                                                                                                         1598 kcal
Reggeli: 2 tojásból rántotta, olívaolajjal, hagyma, 2 graham, kv(486)
Tízórai: 5 dkg sajt 2 abonet, paradicsom (160)
Ebéd: Rakott karfiol light (711)
Uzsonna: alma, light joghurt (121)
Vacsora: 10 dkg sonka, paprika (120)
3.       3.Nap                                                                                                       1708 kcal
Reggeli: 35 g zabp, pár szem mandula, 2 dl tej, kv (382)
Tízórai: 2 graham, 5 dkg sonka, paradicsom (170)
Ebéd: rizibizi, 15dkg csirkecomb pácolva olívás fűszerben, répásalma (671)
Uzsonna: 2 graham, 2 sz pannónia, 5 dkg sonka, paprika (270)
Vacsora: túró+joghurt (215)
4.       4.Nap                                                                                                          1583 kcal
Reggeli: 2 tojásból rántotta, olívaolajjal, hagyma, 2 graham, kv(486)
Tízórai: alma 5 dkg light sajt (141)
Ebéd: 15 dkg csirkemell, fél zacsi rizs, párolt zöld (583)
Uzsonna:  2dl tej, étcsoki 25 g (225)
Vacsora: 10 dkg sonka, paprika, 2 abonet (148)
5.       5.Nap                                                                                              1488 kcal            
Reggeli: 30 g zab 2 dl tej, kv (263)
Tízórai: 125 túró+joghurt (215)
Ebéd: 15 dkg karaj, gombás rizs, savanyú (654)
Uzsonna: 5 dkg sonka, 2 graham, paprika (170)
Vacsora: 2 tojás, 2 abonet, paradicsom (186)
6.       6.Nap                                                                                                        1541 kcal
Reggeli: 2 graham, 5 dkg sonka, 2 szelet mozzarella, paradicsom, kv (320)
Tízórai: 30 g zab+2 dl tej, mandula(363)
Ebéd: 15 dkg csirkemell pácban, rizs, répásalma (573)
Uzsonna: 2 abonet, sajt, paprika (160)
Vacsora: 125 g túró (125)
7.       7.Nap                                                                                                       1636 kcal
Reggeli: 2 tojásból rántotta, olívaolajjal, hagyma, 2 graham, kv(486)
Tízórai: alma, 10 dkg sonka, 2 abonet (161)
Ebéd: 15 dkg karaj, rizs, párolt zöldség (564)
Uzsonna:  20 dkg sütőtök (160)
Vacsora: 30 g zabp, 2 dl tej (263)

Megalkottam az új diétámat, javaslatokat fogadok, ez is csak egy ilyen irányadó. Sajnos csak 2x sikerült megközelíteni az 1700 kcalt, de egyszerűen képtelen voltam többet kitalálni. Meglátjuk hogy válik be. 

19 megjegyzés:

  1. Hú, hát ez néhol marha soknak tűnik ahhoz képest amit most eszel.
    És tovább fogsz fogyni ezzel is?
    És nem esel át a ló túlsó oldalára azzal, hogy minden nap megeszel 2 szelet graham kenyeret?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Most találtam a blogodra, és gyorsan végig is olvastam :) Tök jó eredményeid vannak egész rövid idő után!
    Az új étrend viszont szerintem is sok lesz, és ha nem lesz eredmény 2 hét múlva, az elkeserítő...
    Én napi 1200 kalóriával csinálom, mert azt mondták az orvosok, hogy ülőmunkát végző nőknek ennyivel kell számolni ahhoz, hogy heti fél kg fogyás legyen, de ne legyen túl kevés. Ahhoz, hogy az 1200-t tudjam tartani, nem tízóraizok és nem uzsonnázok.
    Mondjuk én nem is nagyon mozgok mellette, szóval lehet, hogy te mégis megengedhetsz magadnak többet...

    VálaszTörlés
  3. OB+, irtam egy litaniat, es erre ez a vacak letorolte, utalom utalom utalom a telefont :(

    VálaszTörlés
  4. Titi: ahhoz kepest lehet h sok, de sehol sincs egy rendes etkezeshez kepest(alig vmi zsir, az ossz CH egy fel adag rizs meg 2 adag kenyer, ami 50kcal/szelet (Ketket ezt olvasta a csomagolason)). Ha emellett nem fogy, akkor fel is kothetjuk magunkat, kepzeld el mi lesz ha dieta utan picit is hagyomanyosan eszunk + esetleg nem lesz ennyi mozgas...

    VálaszTörlés
  5. Pretty Witch: akartam kerdezni h te blogolsz-e, de kozben mar lattam amit lattam :D Szurkolok neked is :)))
    1200 kcal eleg keves, mondjuk meg nem olvastalak el rendesen, nemtom hany kilo vagy. Elvileg kaloriafelhasznalas-15% (max 20%) lenne a fenntarthato fogyast garantalo dieta, ha ennel kevesebbet eszel, altalaban foleg izombol fogysz, mert a szervezet szabadul ilyen helyzetben a nagy energiafogyasztoktol, es az izom az ilyen... Vegeredmenyben lesz egy kisebb, de aranyaiban zsirosabb tested, es ahogy enni kezdesz ujra, meg jobban megpufisodsz :)
    Bence sztem nagyon alacsony kaloritartalmu dietakat ir, gondolom azert h jo gyors legyen a valtozas (aggyuramistendeazonnal :)), viszont nem veletlen h ezerrel tolja melle h jarj el kondizni meg igyad este a feherjet, mert valahogy ra kell venni ebben az ehezeses helyzetben, h a tested megiscsak megtartsa az izmokat valamennyire.
    bocs h ennyit locsogok, csak feldobodtam edzesen es ilyenkor be sem all a szam :):):)
    most megyek es elolvaslak teged is :)

    VálaszTörlés
  6. nnna, es most Nyahu babanak is: ugyesen osszeraktad az uj etrendet, esetleg azt javasolnam h a karfiolt (700+ kcal) kapd kette, es rakj be egy 6. etkezest aznapra, igy talan jobban porog az anyagcsere, hm? +meg egy eszrevetel: vacsira probald kihagyni a szenhidratot, hacsak nem kozvetlenul edzes utan eszed (ha jol kiurultek az izmok glikogenraktarai, akkor rogton izomba toltesz vissza, nem a seggedre zsir formajaban)

    VálaszTörlés
  7. Huhh, Witch, vegigolvastalak, irto keveset eszel. Persze lehet a pajzsmirigy miatt muszaj, ezt nem tudom, csak azt, h ennel joval tobbet ettem a sajat 50 kilommal, viszonylag keves (heti kb 2x1 oras) sport mellett, es nem hiztam egyaltalan.
    Bevallom elkezdtem aggodni a dieta vege miatt, kizart dolog h en azt szeretnem, h atallitsam a testem minimalfogyasztasra, es mostantol soha tobbet egy szalamis zsomlet se lehessen megenni reggelire, mert elkezdek majd tole dagadni. Ez a kilatas KURVARA remiszto.

    VálaszTörlés
  8. (mar a joval tobbet ettem az az egy evvel ezelottig igaz allapotot fedi, bar en most dieta alatt es koltozkodes nelkul is tobbet ettem ennel, es egyre elszantabb vagyok abba az iranyba h egyetlen kaloriat se csokkentsek az etrendemen, sot, ha muszaj, inkabb sportolok 2x annyit, de biztos nem akarom ugy vegezni h 2 abonetten meg 20 deka csirkemellet ehetek egesz nap 2 kovaszos uborkaval (szigoruan a leve nelkul))

    VálaszTörlés
  9. Elnezest, bepanikoltam. Nem akarok senkit eltantoritani a sajat dietajatol, csak bevallom megijedtem h vajon mi az a mertek, amennyire le tud csokkenni az anyagcsere (PrettyWitch ha jol ertem tavasz ota dietazik, es inkabb 800 mint 1200 kcal-okat latok nala felirva, az enyemnel azert nagyobb sullyal (nyilvan sokkal magasabb is, ezt csak azert mondom mert akkor ezek szerint ez ram vetitve olyan 500-1000 kaloriat jelentene) - ezzel gyakorlatilag leallna a testem, o pedig meg futni is jar meg minden, tenyleg MAX MAX respect, de ezek szerint az anyagcsere szinte 0-ra vissza tud csokkenni, ami kurva rossz hir.
    Kezdek hinni a fenyevokben :)
    Kezdek hinni

    VálaszTörlés
  10. Hűha. Szóval nekem is nagyon soknak tűnik ez a cucc, de még így sem éri el, csk 1 napon az 1700 kcal-t. Attól nem félek hogy ha ehetek kis graham kenyeret akkor még többet akarok, mert ez a mostani evésemhez képest kánaán. Csinálom másfél hétig, és a soron következő mérlegelésnél meglátjuk hogy mennyi az annyi. Macskacicónak qvára igaza van abban, hogy nem jó lecsökkenteni az anyagcserét ilyen mértékben, mert ha visszaállunk a rendes kerékvágásba 1 darab szalámis zsömlétől is megdagad a seggünk, ami valljuk be nagyon keserves lenne, mert biza szeretjük a zsömit szalámival, és hátralévő életemet nem csirkemellben dúskálva kívánom leérni.
    Üdv Néked Pretty Witch!:) Mindjárt megyek végig olvaslak téged. Az én étrendemmel az a helyzet, hogy elcsesztem az elején, illetve idáig, mert masszív 1000-1200 kalóriákat ettem, most vagyok 77 kiló, 170 magas, 20%-al csökkentettem a napi kcal-t, fél óra laza mozgással és így jött ki 1734 kcal, amit meg kéne ennem. Hondold el, már fogytam 7,6 kg-t,szóval kezdésnél még jóval többet kellett volna magamba tolni,(cca 2000-et) ezekből az egészséges kajákból. Egyébként nagyon nehéz ilyenekből mennyiséget enni, tegnap este itt küszködtem hogy mindenhol meglegyen legalább az 1500. Bőven számoltam mindent, az utolsó csepp olívaolajig:) Nade, nem védekezni akarok, lehet igazad lesz és megáll a fogyásom, vagy elkezdek hízni. Akkor nagyon el kell gondolkoznom, mert quasi semmit se ért a program. Meglátjuk:)
    Leningrad: ez vana rakott karfiol lájtban:
    30 dkg csirkemell 336
    1 zacskó rizs 450
    20 dkg karfiol 60
    2 kefír 156
    5 dkg light sajt 110
    1 hagyma 40
    3 kanál oliva olaj 270
    Összesen 1422 Kcal
    1 adag 711 kcal
    Brutális, nem? Ha belegondolsz hogy igazából ezt hogy csináljuk, meg mekkora adagban...lehet elosztom majd három ebédre ezt a mennyiséget, ha látom hogy mi sül ki belőle, a kenyereket meg kiveszem estéről, mert futni mindig délután szoktam, tornázni meg este. És csak semmi pánik!Limuzinsofőr vagyok:)))

    VálaszTörlés
  11. Leningrad, az tényleg igaz, hogy csupa egészségesből eszi meg, ami mennyiségre több mint frankó, de minőségi kaja. Nagyon szöget ütöttél a fejembe ezzel a nem szabad túl keveset enni, mert leáll az alapanyagcsere, és a diéta után baszhatjuk, mert ránézünk egy fél citromra és máris ráhúzzuk a seggünkre....

    Januártól én is el akarom kezdeni a testem gatyába rázását (valami jó szűk gatyába:D). A zalaegerszegi cumitúrán sokat beszélgettünk erről Ketkettel, hogy mi lesz az akcióterv. És hajlok a 90 napos etapra,3 kalóriaszinten (a magasabbal kezdve)napi fél óra mozgás mellett.
    Szóval kb ahogy fogyok, olyan ütemben csökkenteni az adagokat, és akkor meglátjuk rajtam, mint kis kísérleti egéren, hogy működik e ez a teória:))

    VálaszTörlés
  12. Te kis kísérleti pocok:D
    Ez jó ötletnek tűnik egyébként. Milyen csudás. hogy én pont fordítva csinálom:D Viszont, ez is jó kísérlet lesz, ha elkezdek hízni akkor nagyjából hülyeség a program kajálós része. Azért csak nagyjából, mert ugye én tápkiegeket nem szedek, de sztem az csak fokozza a szopóhatást később. Illetve még nehezebbé teszi a későbbieket, mert a turmix helyett is szilárd ételt lesz a menü. Egyébként ha fogyok akkor is lejjebb viszem az adagot, mert 78 kilóra számoltam, a fogyok kettőt még, akkor 76-re már nem igaz az 1700.

    VálaszTörlés
  13. Nem fogsz hízni. Ez matek végülis. Ha 10 egységtől nullán vagy, és ezt leveszed 8-ra akkor az -2 és még mindig fogynod kell.:)
    Szerintem ez most fel fogja pörgetni az anyagcserédet.

    És jelentem, Ketkettel reggeliztem, és teljesen okés volt:) Kísérleti jelleggel fogom most enni én is ugyan azt mint tesóm. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.

    VálaszTörlés
  14. Ezt a számolgatást most nem értem:D Lehet a jóllakottság teszi:D
    Sztem csomót fogsz fogyni!:)))Hajrá hajrá, és legalább segítesz elkészíteni a kajákat!:DDDDD

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Fura, hogy mindenki el van hűlve az én 1200 kalóriámon, amikor abban szinte minden nap van édesség és hús is :) Egyébként ezt a kalóriamennyiséget a lipid osztályon javasolták azzal, hogy kevesebbet nem kéne (pasiknak 1500-at mondtak, ezért sokalltam az itt írtakat), és hogy amellett, hogy egészséges kajákat együnk, olyat is együnk, amit kívánunk.
    Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy emellett az első időszakban gyakorlatilag semmit sem mozogtam.
    Az anyagcsere lelassulása szerintem városi legenda, én 4 hónapig 1200 kalóriát ettem, majd 2 hónapig azt, ami jól esett (persze értelmes keretek között, de azt inkább egészséges étkezésnek nevezném, semmiképpen sem diétának), és csak 3 kg jött vissza! (170 cm vagyok) Amióta újra rendesen betartom (és nem eszek meg este 10kor egy tábla csokit egyedül), azóta ugyan lassan, de újra megindult a fogyás.

    VálaszTörlés
  16. Jut eszembe, a zsír/izom fogyás: valószínűleg fogytam izomból is, ezt nem vitatom, de a Margitszigetet most - különösebb edzések nélkül - 32 perc alatt futom, ami jobb eredmény, mint amire az egyetem alatt, soványabban képes voltam. Lehet, hogy nekem szerencsém is volt, izmaim a zsír alatt is voltak (jól elrejtve), vagy a régebbi úszás miatt, de talán könnyebb soványan visszaépíteni azokat az izmokat, amik kövéren voltak, mint a kövérség miatt (pl. nem mertem futni 80 kg alattig) azokat is elveszteni, amik korábban voltak.
    Aztán persze lehet, hogy nettó hülyeség amit írok, nem értek az anatómiához, csak a saját tapasztalataimat tudom megosztani :)

    VálaszTörlés
  17. Azért vagyunk elhűlve, mert csak ritkán jön össze az 1200, ami egyébként is nagyon kevés. Mivel rám jött az insomnia, megint megnéztem miket eszel. Amit én látok azon kívül hogy baromi kevés, az az hogy nagyon rossz elosztású és összetételű. Általában estére eszel a legtöbbet, egész nap koplalsz, és az édesség kedvéért beáldozol minden rendes kaját. Ha megnéznénk a kalória összetételét zsír, szénhidrát és fehérje lebontásban,az nem nagyon lenne jó. Néztem volt olyan nap, mikor ebéd után süti, vacsorára 2 jégkrém, almás rétes, és egész nap nem ettél semmi rendeset. Nem tudom hogy a hivatásos dietetikusok mit javasolnak diétakén, de én a helyedben kipróbálnám, hogy mi mit eszünk, mondjuk csak 1 hétre, vagy kettőre. A fogyás nem minden, ha kihagyod a csokit, sütit, általában szépül a bőr, nem ugrál a vércukorszint, inkább egy egészségesebb életmód elérésének kellene lennie a célnak. Nem mondom hogy le kell mondani az édességről, mrt én sem tudok, de mondjuk heti 1 alkalommal pont elég. Remélem nem veszed zrikálásnak, nem annak szánom.:))
    A futásod baromi jó, én csak szeretnék olyan tempóban futi majd egyszer mint Te:)

    VálaszTörlés
  18. Teljesen igazad van abban, hogy sokkal értelmesebben is ki lehetne tölteni az 1200 kalóriát. Csak sajnos ha napokig nem ennék édességet, akkor nem tudnám betartani az 1200 kalóriát, mert egyszer csak megennék egy tálca süteményt :) Az önuralom nem az erős oldalam, ezt mutatja az is, hogy az esti kajálás arányaiban sok és rossz összetételű; nem azért ettem vacsira rétest és jégkrémet, mert így kell csinálni, hanem mert így sikerült... :( (de legalább az almás rétes abszolút cukor és édesítőmentes volt, a receptjét leírtam valahol, a jégkrém pedig icipici).
    Az egészséges kajálás nálam szerintem a vacsoráig rendben van, addig amúgy vészesen éhes sem vagyok, mert egész jó az a Cityfoodos kaja, amit ebédre eszek, és vacsoránál vagy sikerül betartani a szabályokat, vagy nem. Szerencsére én eddig csak pozitív eredményeket tapasztaltam a fogyással kapcsolatban mind a vérképemben, mind a bőrömön, mind az erőnlétemen, és többnyire azért igyekszem egészségesen enni.

    VálaszTörlés
  19. :)
    Nem szándékom beléd beszélni a rosszat:)
    A cityfoodos kajcsik finomak? Én még sosem ettem ilyen futárszolgálatos kaját, csak láttam hogy eszik:) Az is olyan kevésnek tűnő, melót átvészelős adagnak tűnt, de az sztem royalsprint vagy vmi ilyesmi volt.

    VálaszTörlés