Óhepidéééj :)


Boldog a reggel, mégpedig azért, mert egész kényelmesen beleférek egy régi nadrágomba, amit a diéta előtt be sem tudtam gombolni. Nem mintha sokat adnék a számozásra, de ez egy clock house (C&A) 40-es naci. Egyből lefotóztattam magam Titti elvtársnővel, az ő kupis szobájában, előre is bocsánat tőle, hogy közzéteszem. A hátsó nézetnél, még a "sógor" is belóg, igazából majdnem leestem az ágy széléről és kapóra jött a támaszték:)


Azért az látszik, hogy picit még kitolja a hasamat, de már tényleg minimális, 2 hete már felvettem ezt a gatyát és azóta is érzem a  változást, ezért is vagyok vidám a témában, mert ez azt jelenti hogy van értelme csinálni, és ha csütörtök reggel a mérleg nem is fog kevesebbet mutatni akkor sem fogok elkeseredni, mert nem múlnak el nyomtalanul a hetek.
Tegnap rossz lusta disznó voltam, nem vitt rá a lélek a tornára, mentségemül szolgáljon hogy számvitelt tanultam. (nem szolgál, de sebaj). A masszázs a szokásos halálos dózis volt, most a combom belső részének is nekiestünk, ez viszi a pálmát, magasan a legfájdalmasabb rész, de már 1 kezelés után is látom a változást, remélem 3-4 után már a fotók is visszaadják, és eltűnik onnan a bébiháj, mert már igazából csak ez rontja a combom látványát az én szememben. A hátulján már alig van némi zsír, ezt törölközés közben szoktam látni a fürdőszoba tükrében, láb 90 fokban behajlít, skubizza a "csüngő" részt, ami brutálul lecsökkent, kár hogy ezt nem dokumentáltam. Fitness modellek (és szimpatizánsok)nyugodtan anyázhatnak, az ő szemükben még mindig hájtömeges lehet a lábam.

Tegnapi kajcsi:
  • 35g zab, 2 dl tej, 6 szem mandula, kv
  • 2 graham, 5 dkg sonka, pritamin paprika
  • Kritikánalulian szar tőkehal, nyersen 22 dkg volt, de eskü ennek a 80% víz....nem mértem de 10 deka se maradt belőle, 2 kanál rizi-bizi, répásalma 
  • 2graham, sonka, sajt, ketchup, ejgen, megsütöttem, yummi!
  • 125 g túró, 1 kefír
 A mandulámat elzártam a fiókomba, mert a kedves kis rágcsálók előszeretettel eszegetik (már megettek egy zacskóval), de hogy ne mondják h kegyetlen állattartó vagyok ( :DDDD) kapnak belőle minden nap pár szemet.

Kicsit más téma, de kikívánkozik. Ma reggeli kedvenc hírem, hogy elfogadták az ebadót. Nem vág a blog témájába, de eszméletlen. 
Idézem:

"Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998-as törvény módosításával az önkormányzatok évente veszélyes eb esetén 20 ezer, egyéb kutya esetén a 6000 forint ebrendészeti hozzájárulást szedhetnek a kutyák gazdáitól.
Ez alól kivételt élveznek a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő, vagy terápiás; a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban, vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott; az ivartalanított; az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen, vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott; valamint állatmenhelyről, ebrendészeti telepről, vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott kutyák."

Hogyan húzzanak le még egy bőrt tipikus esete. 
Na most, a helyzet az, hogy nekünk családilag, van 1 db kanáriszigeteki kutyánk, kiemelten veszélyes a besorolása, ráadásul terápiás kutya is, csak sajnos a másik oldalról, őt szocolják:) Aztán van 1 kaukázusink, és 3 kau-moszkvai kevercsünk, szintén a veszélyességi lista élén:D Valamint a páromnak egy francia buldogja, de szerencsére őt kihagyhatjuk, mert bohóckutya és ivartalanított is.  A törvény szerint az számít veszélyes egyednek, aki agresszív, harapott már, vagy vélhetőleg fog. Önkormányzati hatáskör, hogy kiveti vagy sem ezt az adót, nyilván ők is jönnének ki besorolni a kutyákat. Kérdem én, egy önkormányzati irodai alkalmazott milyen alapon állapíthatná meg az én kutyám fajtáját, habitusát, jövőbeli viselkedését, stb. Szóval hozzám minimum egy csodálatos kutyadokival állítsanak be, mert ha megugatja az idegent a kutyám, akkor ő jól végzi a dolgát, ezért ne kapjon veszélyes besorolást, mert ez a természete. Megint más kérdés, hogy ha az összes kutyámra kivetik a 20 ropit, ki fogom fizetni, de hányan fognak úgy dönteni kényszerűségből vagy smucigságból hogy ez túl sok, és kidobják/elaltatják a kutyájukat?????

7 megjegyzés:

  1. hú, tényleg de kupi van:( már hetek óta nem raktam rendet, pedig nálam azért rendezettség szokott uralkodni...

    ebadót meg ugye önkormányzati hatáskör, és nem biztos, hpgy ki fogják vetni, mivel nincs reményük rá, hogy be tudnák szedni, plusz többe kerülne az összeírás, adminisztráció, mint a lehetséges adóbevétel összege...

    VálaszTörlés
  2. nagyon csini vagy a képeken! :) ez már az az állapot, amikor ruhában nem látszik a felesleg, csak nélküle szerintem ;)

    kutyadolog: nekem kiskoromtól kezdve mindig volt kutyám, igaz mi utcáról/menhelyről fogadtuk be szegényeket. tényleg gonoszság ez az adó dolog... de ha jól értem, csak olyan kutyákra vetik ki, akiket valahol meg lehetett venni (tehát nem örökbe fogadott), és feltételezem, hogy ha valaki rászánja arra a pénzt, hogy ilyen helyről vegyen kutyát (anya sose szánta rá, ezért volt mindig menhelyes, de a kutya az kutya :) akkor csak nem fogja kidobni évi +20-40ezer forint miatt... gondolom az már eltörpül a kutyatáp, oltások és egyéb költségek mellett.

    VálaszTörlés
  3. Bárcsak igazad lenne...volt nem olyan rég kutyaadó, azt hiszem 3000 Ft volt évente, és felénk ugrásszerűen megnőtt a kidobott kutyák száma.:((
    Meg az is milyen már, hogy bizonyítod hogy a kutyád menhelyről van utólag? Vagy adnak papírt?
    Ha ismerőstől kaptad ajándékba ugyanúgy fizetni kell érte...nem értem én ezeket.

    Köszi, fürdőruhában nem állok ilyen jól, a rendes öltözet ápol s eltakar:)

    VálaszTörlés
  4. es akkor most a posztot is elolvassuk :D

    VálaszTörlés
  5. "A törvény szerint az számít veszélyes egyednek, aki agresszív, harapott már, vagy vélhetőleg fog. "
    A velhetoleg fog kitetel kulon 5 pontot erdemel.

    VálaszTörlés
  6. Ugye?Kutyaharapást a seggébe annak aki ezt kitalálta:PP

    VálaszTörlés