Hatezerötszáz!

Nagyon fel vagyok dobva! Lefutottam életem leghosszabb távját, 6,5 kilométert:) Mielőtt nekikészülök általában eldöntöm hogy mennyi  az aznapi minimum táv, amit ha törik ha szakad meg kell csinálnom, különben szar alak vagyok. Ez általában a 3,5 km, de a tegnapi napon felbuzdulva, 5 km-ben egyeztem ki magammal. Kocogás közben van amikor tök jól elkalandozok és akkor észre sem veszem a köröket, most az elején nem volt ilyen, nagyon vártam már a 6. kört, mert onnantól valahogy könnyebben jönnek:) Így is volt, de szépen eldöntöttem magamban, hogy legyen inkább 5500 méter, mert az uccsó 500 mindig levezetés, aka tempós séta. Gondoltam legyen meg a nettó 5 km, de mivel az már máskor is ment, vágytam rá hogy több legyen, mindig csak picivel, mindig csak 1 plusz kört dumáltam be magamnak, titokban már tudtam hogy nettó 6-ot akarok. Mekkora állat vagyok, titkolózom magamban, áhh! A lényeg, hogy megcsináltam, örülök ha a sebességem nem is tud olyan ütemben fejlődni mint ahogy szeretném (továbbra is kb 8 perces kilométerjeim vannak), legalább az akaraterőm és a kitartásom megvan a táv növeléséhez, és ez nagyrészt fejben dől el. Igazából ilyeneket dumálok magamban, hogy milyen klassz lenne úgy bemenni a többiekhez hogy mikor kérdik azt mondhassam hogy 6,5 km-t futottam. Mielőtt még fényesre nyalnám a saját hátsómat, azt azért bevallom hogy az utolsó 1 km-re már eléggé megfáradtam, érzem is a lábaimban most is. Mondjuk örülnék ha holnapra lenne izomlázam, mert az azt jelentené hogy van izmom:DDD A program elején a 2-3 km-től is fájt a lábam. Futás közben is, most már csak arra kell figyelnem hogy tüdővel bírjam. Rám sötétedett mire végeztem, szerencsére nem buktam orra, csak nem tudtam követni a kitaposott részt, mekkora állat lenne valami prizmás szamárvezetőt odatolni nekem, vagy ilyen kis napelemes lámpácskákat, de akár lefesteném a füvet fehérre, az is látható lenne valamilyen szinten...vannak hülye ötleteim:) Plusz jóhír, hogy Tittike kölcsön adja a telóját amire már ráizzította a kedvemért a runkeepert, és innentől kezdve lesznek pontos adataim, még azt is tudom mennyi kalóriát égetek el, öröm s bódottság. (jegyzet a Jézuskának: szeretnék egy androidos telót (remélem Jézus blogfüggő és olvas))
Akkor már hogy egyben legyen a nap, leírom mit ettem eddig, úgyis csak a vacsora van hátra:
  • tojásrántotta (2tojás, olivaolaj, hagyma), kv. Nos, kicsit megfeküdte a gyomromat, ugyanis egyből belecsördítettem a kamuteflon (így becézem) serpenyőbe az 1 evőkanál olivát, ami soknak bizonyult, legközelebb a fele is elég, de lehet hogy továbbra is jó lesz nekem a főtt tojás. 
  • 5 dkg light sajt, 1 paradicsom (az abonet nem kellett)
  • Light rakott karfiol (végül harmadoltam az adagot, mert baromi sok lett, és még azt sem bírtam megenni, rohadt jól laktam vele, végre ízes kaja, nyami nyami. Azért is jó, mert így 2 napig ezt ehetem, nem kell főzni, juppé. Elkészítésnél itt már eleve a beleszámolt 3 evőkanál oliva helyett csak kettőt tettem, a karfiolt megdupláztam, mert az kellett rá)
  • 1 light joghurt
  • 10 dkg sonka, paprika (ezt még nem ettem meg, de fogom!)
Így az ebédre tervezett 711 kcal-ból 474 lett (igazából kevesebb, de kicsivel nem foglalkozunk, a nagy meg nem számít), s az egyéb kihagyások miatt, a napi 1598-re tervezett kcal bevitelem  1282-re redukálódott, most nem vagánykodni akarok, ez nem jó! Nagyon úgy néz ki hogy beállt a hasam a kevés evésre és nem is kívánom a többet, ha pillanatnyilag meg is eszem, utána olyan puff érzésem támad. Amúgy is úgy fel vagyok puffadva mint a rohadt tök 2 héttel halloween után :S Pedig karfiolt eddig is ettem, megjöhetne már mert röhejes ahogy lesegetem  a hasam, és próbálom bedumálni magamnak hogy ez eddig nem volt ekkora! Illetve dehogy nem volt, konkrétan arra gondoltam, hogy volt már kisebb is, és itt a bébikort nem számolom bele:) Visszatérve a kalória rinyához, azért valamennyire csak kapcsol a test, mert az anyagcserém mintha élénkülne. Szóval ezek a nagy pockos hírek, remélem holnap már a runkeeper adta infókkal jövök.



16 megjegyzés:

  1. gratu a futáshoz :)

    VálaszTörlés
  2. :) ugyes vagy :)))
    Erezd magad megtisztelve, egy nagyon fos nap utan, a sajat lakasomban eloszor a te blogodra neztem ra :D

    A megjohetne feeling ismeros, kajara most gondolni sincs kedvem, rettenet mod faj a fejem (szorgosan dehidrataltam ma, hat evvan)
    Szoval... helllo itthonrol is! :)

    VálaszTörlés
  3. Thatsme: köszi:)

    leningrad: hello :) abszolút csillogok a megtiszteltetésben, és lám lám még valami érdemit is írtam, nem csak a szokásos blablát:)) Fejfájás rossz:S Vmelyik nap engem is kerülgetett, de aztán meggondolta magát. Ilyenkor te szoktál vmi tabit bevenni, vagy a kínzod magad típus vagy?

    VálaszTörlés
  4. De jó ez a kutyaszálguldás kép:)
    Ügyesen futottál, azt hittük már, hogy valami gonosz démon vagy bosszúálló szellem elvitt a sötétben...hogy majd jól meg legyél mentve by lovely Winchesters:)))

    ps: Jézus vette az adást!

    VálaszTörlés
  5. Ugye?Olyan feelingje van hogy én is szeretnék száguldó kutya-farkas lenni a szélben:)Mert amúgy az a kép címe hogy running with the wind.

    lávli tesók a frászt hozták rám, tuti nem fogom nézni csak világosban!:PPPPP

    ps: vettem hogy vette, örülök neki:)

    VálaszTörlés
  6. Jajj nemár, csak az első évadon kell túllendülni, utána részenként csak egyszer kell szemet eltakarva kukucskálni az ujjacskákon keresztül:D

    VálaszTörlés
  7. Biztató:P Itt rettegtem, de komolyan, rácsavarodtam szegény Puppra, alig bírt aludni tőlem:D

    VálaszTörlés
  8. De ügyes vagy lefutottad, hihetetlen számomra még belegondolni is nagyon hosszú táv! GRATULÁLOK! Én is kölcsönkérem a lánykámtól a futásaimra a telóját, én futócipőért írok a Jézuskának.... HAJRÁ!

    VálaszTörlés
  9. Köszi szépen, aranyos vagy:) Hidd el, egy hónap se fog kelleni neked és úgy futod a kilométereket mint a nyúl:) Egy jó futócipő nagyon fontos, vigyáz az egész gerincre, bokára, talpra,térdre, lábra, egyszóval elengedhetetlen, írd meg a Jézuskának hogy siessen:)

    VálaszTörlés
  10. Az 1 light joghurtot 1 liter joghurtnak olvastam. Szerintem jobb ha pihenek most egy kicsit, vagy eszem, vagy valami :D

    VálaszTörlés
  11. Megadom az engedélyt! :))) Amúgy van itthon egy gigamega 1 literes rendes jogobellás vödör tele joghurttal:D Kb 2 napi kajám kalóriabevitelével egyenértékű kcal lehet benne:) Régen azt gondoltam mikor megvacsoráztam egy nagy dobozos jogobellát (0,45ös), hogy most aztán nagyon kíméletesen ettem, gondolatban veregettem a vállamat. Pedig annyi kalóriából már bevághattam volna 2 szalámis zsömit is:D

    VálaszTörlés
  12. Ja, és eddig ablakot pucoltam meg függönyt mosok, meg veszek meg rakok, anyukám megkörnyékezett, h mi lenne ha ma nem mennénk be dolgozni, és megcselekednénk amit ő már hónapok óta óhajt. Mondom oké. Erre, a függönyöket én szedtem le, az ablakok felét én mostam le, én klíneztem majdnem mindet, és mivel anya egy törpe, én is fogom visszarakni a függönyöket. Így kell csinálni,nem?:D

    VálaszTörlés
  13. :D profi. Remelem figyeled es tanulsz! :D

    VálaszTörlés
  14. Ja, örültem is mikor előadta a ha már 90 évesen nem tudja csinálni akkor is nekem kell c. opuszt:D De megnyugtattam h felőlem akkor is segíthet, nem fogok tiltakozni:)
    Viszont ma sem fogok runkeeperrel futni :((((
    Leszarom a Jézuskát, most kell egy androidos telo!!!!

    VálaszTörlés
  15. Vigyazz, ha leszarod Jezuskat, lehet o is leszar majd teged! :) Szoval csak ovatosan.

    Amig nincs runkeeper olyat tudsz csinalni h fogod magad es lemered a googlemaps-on, h hol szoktal futkarozni. Kiszamolod mennyi az az annyi, es onnantol mar csak azt kell fejben tartanod h hany kort futottal. Stoppered van? (valami remlik h nincs de nem emlekszem miert)

    VálaszTörlés
  16. Hozzánk a Télapó jár, úgyhogy nagy bajban nem leszek:)
    Googlemaps jó ötlet, amúgy is tudom, h 1 kör az 500 vagy 540 méter, csak az idő pontossága miatt lenne jó, de most lehet mégis megjön addig tesóm, úgyh most rá várok, h kipróbálhassam. Stopperem nincs, ill a telón van, de nem lehet közben lezárni a gombokat, úgy meg annyit ér mint halottnak a csók.

    VálaszTörlés