Day 62.

Jesszum! Már alig van hátra a hivatalos programidőből. Az a nagy pockos helyzet, hogy nem hogy örülnék ennek, egyenesen tartok tőle. Mi lesz velem 70 nap után? Jobban belegondolva nem vágyom nagy zabálásokra, pizzára, sütire, csokira, egész jól megvagyok nélkülük. Beleszoktam a napi 5x-i étkezésbe, ezekbe a korlátozott lehetőségekbe, jól megy, szinte észrevétlenül eszegetek. Nem látom a diéta után következő étkezéseimet. Valahogy vegyíteni kellene, de lehet hogy bevetem a Bence féle 5 nap diétás 2 nap lazázós ötletet. Azon túl, hogy a 71. napon biztosan eszem valami tésztás ételt, édességet, de úgy nagy általánosságban nem tudom mit kezdjek a nagy szabadsággal. Nagyon nem kellene belehúzni, mert nem azért küzdöttem le magamról 10 kilót, hogy legyen átmeneti pár hónapom amíg jól (jobban) nézek ki. Meg kell találnom az egyensúlyt, meg is fogom, csak még nem tudom hogyan. Januártól persze megint visszatérek a diétás léthez, az már nem lesz nehéz a mostani felfogásommal, amit remélem meg tudok tartani. Úgy veszem észre, rám fordítva hatnak az eredmények. Sokan mondják, hogy mikor már látják magukon az eredmény lazítanak a gyeplőn, megérdemlik az extra falatokat, nem nagy baj ha kimarad egy edzés. Én azt érzem, és mantrázom magamban, hogy "most ne cseszd el, most ne cseszd el". Eszem ágában sincs ellógni a futást, vagy benyomni egy krémest, sőt, megint kevesebbet eszem az utóbbi napokban (kivéve a vasárnapot ugye, de ha nagyon utána számolok, lehet meglepődnék). Főleg alapanyaghiány miatt, de nem töröm a fejem, hogy akkor mit  is toljak be az el nem fogyasztott kalóriák helyett. A végső célom 68 kilónak lenni stabilan, remélem ezt május elejére sikerül is elérnem a karácsonyi kihagyással együtt. Valószínűleg nehezebb dolgom lesz az utolsó kilókkal, bár nem egy kivitelezhetetlen célt tűztem ki magam elé. Ezen még ráérek agyalni.
Viszont, van itt egy ebédfotó a múlt hétről:
2 szelet karaj, párolt zöldség, gombával és borsóval megszédítve (ezektől lesz finom), és 3 evőkanálnyi barna rizs. A rizst kivéve mindet egyszerre bezsákoltam és megsütöttem zsiradék nélkül. Van hogy elaprózom a husit, és akkor rizottó, fincsi, tényleg.
A tegnapi kajálás kicsit kevésre sikeredett:
  • 35 g zab, mandula, tej, kv (rohamvágtában felpuhulatlanul)
  • 3 pizzas abonet 5 dkg sonka, retek
  • kb 13 dkg csirkecomb, pároltzöld
  • 1 graham, 1 sz. sonka, 1 sz. sajt (melegszenyának)
  • 125 g túró+joghurt
Ami hibádzik az a 2 graham a tízóraiból, a rizs az ebédből, és 1 graham az uzsonnából, a hús oliva nélkül készült. Ez pontosan 437 kcal mínusz, úgy hogy az abonetteket beleszámoltam. Így jöttem ki kb 1271 kalóriára tegnap. So sad. Viszont nem voltam futni, mert a masszázs elvette az időt. Ma sem tudom mikor fogom beiktatni, mert munka után megígértem h segítek tapétázni, amit nem akarok ellógni. Valószínűleg előbb hazakéretőzök, gyorsan lefutom az adagot, és tűzök fel tesómékhoz segíteni. Kipróbálhatom legalább a kókuszos proteinszeletemet amire beruháztam a minap, jó nagy szelet, elég lesz belőle sztem egy falat, nem 2 órás kondi edzésre készülök.

13 megjegyzés:

  1. A januári diétád qva nehéz lesz, mert engem kell picsán rugdosnod folyamatosan...

    Fussál ma nyugodtan, majd jössz segíteni utána.

    VálaszTörlés
  2. Anyám, mennyit fogunk mi veszekedni!!! :) De legalább már külön fogunk lakni:) Megyek majd sunyiban kajakommandózni:)

    VálaszTörlés
  3. a hűtőben csak sör van, de az fóliástól, a spajzban sincs semmi egyelőre:)
    csokisszekrényt kell installálni:D

    VálaszTörlés
  4. O, akkor te tartasz szunetet most november vegetol? :( De azert fogsz kozben blogolni, ugye?

    A dilemmába beszálva: az 5+2-es nap is jó lehet, én lehet megpróbálnám inkább belőni, h mi az a mennyiség amitől nem, vagy nem nagyon változik a súlyom, és egyszerűen úgy enni. Alapelvekből amit mindenféleképp megtartanék, az az 5x étkezés, sok folyadék, és h az uzsi minimál szénhidrátos legyen, a vacsi meg lehetőleg (közel) szénhidrátmentes.

    Ebeded: NYAMM :)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem mindenféle komoly elhatározások nélkül, csak az egészséges kajákra koncentrálva, és az esti tepsi sütifelzabálásokat mellőzve (ugye mindenki magából indul ki...) gond nélkül fogod tudni tartani a súlyodat, különösen ha a mozgást sem hagyod teljesen abba. Most már tudod, hogy mi mennyi kalória, mi az, ami a legjobban árt, mi az, ami kellemesen eltelít, és ösztönösen a jó kajákhoz fogsz általában nyúlni. Legalábbis a blogod alapján ilyen kemény csajnak tűnsz :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi a csajok a jó tanácsokat, valami ilyet gondolok én is, aztán majd a gyakorlat kiadja hogy hogy is legyen. A vízivást meg az 5xi étkezést alap h nem hagyom abba, mert ha megtenném, akkor jönnének a nassolások, nagy zabálások. a ch mentes vacsorát már most tudom hogy nem mindig fogom betartani, de lehet azok bele fognak férni a laza 2 napba. A mennyiségeket kell még kitalálnom, h pl mi az a bolognai ami még a tányérra kerülhet, ezeket olyan bonyolult kiszámolni... A futás marad, mert megszerettem, és mert féltem a seggem :D
    Mc: ha nem hívod fel a figyelmemet hogy 1 l-el szálltál, akkor meg se látom, sosem tűnnek fel a helyesírási hibák:) Kivéve az EGYENLŐRE! ezért ölni tudnék:) Szóval egyelőre ..:)
    Boszi: csalóka vagyok nagyon is, vagy legalábbis most ez az arcom van terítéken, de én is nagyon bele tudok felejtkezni a kajákba, enni csak mert az fun, általában édességet, sósságot, pláne ha anyám süt...a diéta előtti hónapokban nagyon nagyon elszálltam ilyen szempontból, tudtam én hogy nem kéne enni, meg hogy már szétreped a bőröm, de akkor is megettem....

    VálaszTörlés
  7. Jaaa, megszerettem a blogolást is, lehet nem hagyom abba, ahogy magamat ismerem nem fogom, viszont még annyi információ tartalma sem lesz, mint eddig. Esetleg egy olyan kajanapló pirongatónak jó lesz:) Januártól meg újra vissza a mókuskerékbe:) Lifetilt is azt írja, hogy kell 3-5 hét pihenő.

    VálaszTörlés
  8. Tittike: a csokis szekrényt felejtsd el!:)

    VálaszTörlés
  9. Azért a nyár óta keményen összekaptad magad, és nem hiszem, hogy az elért eredményeket pár tányér bolognaiért veszni hagynád, ezért gondolom, hogy nemcsak tudatosan, de tudat alatt is lesz benned egy fék a pihenő időszakban is.
    Amúgy pedig aki a karácsonyi néhány napot végigcsinálja család és terített asztal mellett fogyózva, az kemény ugyan, de nem teljesen normális :) Tudni kell, hogy mikor érnek többet az emberi viszonyok, mint az álomsúly egy héttel később való elérése. És ez nem azt jelenti, hogy szabad fél kiló szaloncukrot lezabálni a fáról (note to myself), hanem csak annyit, hogy a pulyka/hal/töltött káposzta/bejgli stb. ebédeket és vacsorákat jóízűen, de a mennyiségekre és a köretekre odafigyelve költsük el a családunk körében abban a pár napban.

    VálaszTörlés
  10. Karival kapcs abszolút osztom a véleményedet. Kíváncsi vagyok egyébként mennyire szűkült össze a gyomrom, mert az igen nagy szolgálatot tenne, ha úgy is maradna, és képtelen lennék enni. A szaloncukor engem nem fenyeget szerencsére, nem a kedvencem.

    VálaszTörlés
  11. Sakter padavan, csak tanulom a főnökasszonytól hogy kell:)))) :PPP

    VálaszTörlés