A helyzet

Az nem sok. Csak már az van bennem, hogy posztot kéne írni, posztot kéne írni sallala sallala.
Nos, mivel az egész múlt hetet és ennek a hétnek az elejét döglődéssel töltöttem túl sok mindenről nem tudok beszámolni. Kényszerítem magam vitamin szedésére, segítségemre van PrettyWitch bloggerina, szinte minden nap megkérdezi h bevettem-e, és én illedelmesen lesütöm a szememet és bepötyögöm h majd be fogom, még nem ment le a nap:) De ma már pótoltam a vas+cé készleteket, szóval csak a konyhába kell kimennem, engedni egy pohár vizet és belepöccinteni a tablettát, ami vérnarancsízű. Szeretem a vérnarancsot, de nem annyira h most kimenjek a konyhába (cca 10 lépés) és keverjek egy vitaminkoktélt. Általában itt meg is bukik a dolog, na! Már most túl sokat irkálok hülyeségekről.
Tegnap voltam suliban, előtte csináltattam arcot magamnak:) Fordítok: a kozmetikus csodákra képes a kis kezével. Hajnak is megadtam az esélyt az egészségesebbé válásra, aka vágattam a végéből bolhafasznyit és megkapta a havi méreganyagát is, olyan szép színe lett.....:D Valójában ez azért nevetséges, mert fekete, de mióta ehhez a csajhoz járok minden egyes hajfestés alkalmával megjegyezzük hogy milyen szép ez az árnyalat, stb stb..:) Mindenki agyon dicsért, és jöttek a hülye poénok: már nem is látlak úgy elfogytál, hol vagy Ketket? Ti hogy kezelitek a pozitív észrevételezéseket? Mostanában nincs nap tényleg h valakinek ne tűnne fel hogy ledobtam a tömegem 1/4ed részét (durva így leírva, hm?). A csoporttársaim is észrevették, de az vicces volt, mert egyikük tudta h fogytam ennyit, és megjegyezte a nagy közösbe, h hú de qva vékonyak a lábaid (miniszoknyában voltam) erre a többi nyanya is felkapta a fejét, te fogytál? Ezeket a helyzeteket annyira nem kedvelem, mert ilyenkor mit mondd az ember? Igen fogytam (bazdmeg). Következő kérdés: mennyit? és amikor megmondom, akkor leesik az álluk, na ez az a pont amit én nem tudok kezelni, kényszeredetten mosolygok és inkább elsüllyednék, nem is tudom miért. Na ebben a szituban az egyik csoporttársam 5x elmondta h neki nem tűnt fel hogy én olyan pufi voltam, pufi b+. Erre, és ehhez hasonló mondatokra én legkedvesebben is csak cinikus megjegyzéseket tudnék tenni, rosszabb napokon a fejébe ordítanék, hogy azért mert nincs szemed miért én érezzem kellemetlenül magam???
Harmadik kimenetel, amikor megkérdezik hogy és hogyan? Csillogó szemekkel várják a csodát, erre kifejlesztettem egy qva hatásos választ, csak ennyit mondok: FUTOK. Ez az én egyszavasom, és mindenki kussol mint a kis angyal, mert hogy aaaa azt nem, ők nem futnak, mert az fárasztó és itt rövidre is lehet zárni az ilyen felületes érdeklődéseket. Kezdem érzékelni h igencsak átmentem antiszocba, de ha mélyen magamba nézek, (nem is kell olyan mélyen) bajban lennék ha egy kis kijelző közvetítené a gondolataimat, és nem lenne köztük és a szám között szűrő.
Valamint ma reggel a CBA-ban gratulált a kedves pultoslány, és tényleg nem túlzok, ez van nap mint nap, zavaró egyrészről, másrészt kenegeti a májamat. Apropó máj,  el se tudom képzelni milyen szar lehet most a májfunkcióm 1 antibiotikum kúra, 2 egész levél algoporin és egy fél rubophen után...jobban jártam volna ha egy hétig pálinkában acceptálom a napi folyadékbevitelemet.
Egyébként a súlyomat tartom, 66,3 voltam reggel csipásan:)(Ja, emberek másik vicces reakciója miután megmondom hogy hány kiló vagyok: öööö, olyan sok???) Enni olyan fele diétás fele rendes kajákat eszem, pl a reggelim, tízóraim vacsorám diétás, ebédre megeszem amit főznek melóhelyen, kisebb adagokban, és hazudnék ha nem csúszna le szinte minden nap vmi édesség, pl egy kis benei linzer, vagy 1 szelet csoki, marék mandula...stb stb. Annyit azért érzek h puhultam, de ezen gyorsan lehet javítani, ma már el akarok menni egy laza rövid futásra, meglátom hogy bírom. Egyelőre olyan 70-80%-osnak érzem magam egészségügyileg, de már hiányzik a mozgás, és a derekam is jelzett, h ideje lenne moccanni.
Máskülönben kedd reggel kaptam egy hisztirohamot 'nincs egy rongyom se amit felvehetnék' témában, persze tele  van a szekrény ruhával, csak a nagyja nem a méretem, emiatt slamposnak érzem magam... Gyorsan elmentem venni egy kis tavaszi topánt, így legalább a szoknyáimat tudom hordani, és ha minden igaz pénteken elmegyünk shoppingolni Tittikével. Listát akarok írni arról hogy mi kell igazán, mert marha sok minden kéne, de a gatyám rámegy. Ami kell: alap felsők, alap színekben(4-5 db), 1 rendes kék farmer, 1 szűk kardigán szintén vmi jól kombinálható színben, 1 tavaszi kabát, 1-2 leggings, ezekhez 1-2 tunika. Szóval egy jól kombinálható alapkészlet, és még ha találok akkor szeretnék egy szürke vagy sötétkék kis vászonblézert, mert most ezek nagyon tetszenek nekem, van is már egy lazac színű, és nagyon feldobja a sima farmer felső kombót. valamint ha létezik ilyen, normális talpú kényelmes balerina pipő. Ööö, gatyám rá fog menni.

20 megjegyzés:

  1. A majdnem -20 kg-ot a vasos is észlelni vélik, igazából ebből látszik mennyire érdektelenségbe fulladnak az ismerősi viszonyok.
    Én azt utálom, hogy ha kérdeznek, de látszik, hogy a válasz nem érdekli őket... Na mindegy, örülj magadnak, aztán egy fél év és lemegy ez a "hype" körülötted, mindenki megszokja h skinny vagy:)

    Akkor msotmár eldöntődött, hogy pénteken megyünk vásárolni és moziba is?

    VálaszTörlés
  2. Hasonlókat én is átéltem, mindkétfélét: volt olyan kollégám, akinek nem tűnt fel, hogy addigra már 20 kg-t fogytam. (Pasi. Nyilván nem azt várom, hogy minden pasi az alakomat sasolja, de azért nem esett jól.) Többnyire pozitívak a visszajelzések, és nekem jól is esik, hajlamos vagyok a negatív felhíngokat kevésbé meghallani, mint te :)

    A "mennyit fogytál" kérdésre csak annyit mondok, hogy "sokat", a konkrét számot (most már 31 kg) nem merem megmondani, szégyellem a kiinduló állapotot. A "hogyan"-ra a válaszom a kalóriaszámolás és a mozgás, és akinek erre felcsillan a szeme - voltak ilyenek is, szerencsére, bár nem sokan -, azoknak elkezdem részleteiben is magyarázni. A "hova fogysz még" kérdésre pedig most már nyugodtan mondom, hogy még 5 kg-t, mert ezt mondta az orvos, erre nem tudnak mit lépni :)

    Ruhám nekem sincs, kb. 1-2 darab, amit még egyetemről eltettem és újra jók, meg néhány igen bő cucc :) de most időm se (pénz se, mert végzett az asztalos és kifizettük, de az lenne most a kisebb baj), hogy elmenjek vásárolni. Ezt az alap összeállítást kicsit jobban is részletezhetnéd, színekkel, akár bevásárlólistaként is felsorolva, mert én sem vagyok egy nagy ruhavásárló, öltözködni sem szeretek annyira, és nagyban leegyszerűsítenéd az életem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom h nagyon negatív és támadó vagyok a témában, igazából a zavaromból fakad, nem tudom kezelni és cinikus köcsög vagyok, egy két kivételtől eltekintve. De legalább jól leplezem *meglapogatja a vállát*

      Ruha kérdésben. Én nem vagyok egy cicomás maca, flitter glitter csillám, fodor, masni és társai nem igen játszanak, vagy csak igen ritkán és akkor is kevés, szeretem az egyszerű dolgokat, inkább 1-1 trükkösebb szabás fog meg.
      Mivel nem dolgozom olyan közegben, és nem is járok el csillivilli helyekre, mindig a farmer-felső szintet célzom meg nagyrészt. Rájöttem már többedjére hogy a legcsinibb a legegyszerűbb és az is áll a legjobban. Ezért most egyszerű, 1 színű (szürke, fehér, fekete, sötétkék) felsőket szeretnék rövidujjút vagy 3/4edeseket, kör, kocka, vagy mélyebb V nyakkal, esetleg olyan ami gombos, de semmiféleképp nem galléros, mert azt már nem lehet jól kombinálni. Esetleg egy kis csíkos anyag, kék-fehér, pink-fehér, ilyesmi. Fekete nadrágom van, csak picit nagy, ezért kell egy normális dögös kék farmer. Tunika alatt vmi nem nagyon lógós, segget takaró cuccot értek, ami jól megy leggingshez, színek szintén ugyan azok. Leggingsben pedig fekete kéne, sötétszürke, mert van már egy piros. Tavaszi kabátot ballonosat szeretnék, mert az csinos, szoknyához nadrághoz egyaránt jó, vmi világos színt, esetleg pirosat. A kardigán egy teljesen egyszerű gombos kis darab, de fontos h tapadjon, mert lógós van...és nem is csini már úgy.

      Törlés
    2. Leggingset még sose hordtam :)

      Nekem kellene ezek mellé fekete szövetnadrág, meg még valamilyen színű, dolgozni. Ha úgy öltözhetnék, ahogy jól esik, akkor az nekem is farmer, sportcipő, póló lenne :)

      Törlés
    3. Szerintem neked a legjobb lenne pár kosztüm nadrág, szoknya, kismellény, kiskabát, szintén olyanokat amiket lehet egymással kombinálni, ez már egy nagyobb beruházás, de neked hasznos:) Meg még ezek mellé pár szövetnaci+csinos pulóver amire szintén rávehető a kosztümkabi.
      http://img.jofogas.hu/images/48/4804929159.jpg
      http://www.szoszyfashion.com/uploads/2010/11/DSC8223.jpg
      Csinizősebb napokra egyberuha ilyesmi: http://www.szoszyfashion.com/uploads/2009/10/IMG_0348x.jpg
      http://kazur.hu/files/gallery/oltony_kosztum/img_999_122_k.jpg

      Törlés
    4. A jó hír, hogy az egyetem végén, állásinterjúkhoz vásárolt szuper fekete kosztümöm épp csak egy hajszálnyit szorít már, úgyhogy fekete elegáns kosztümöm lett :) Viszont a piros nyári kosztümömből anélkül fogytam ki, hogy hordani tudtam volna (tavaly nyáron még, idén nyáron már nem jó), pedig nagyon jól nézett ki :( A képeken a lila kosztüm nekem is tetszett, a ruhák is.

      A titkos vágyam az, hogy ha leérek 65 alá, akkor az Art's Modellben találjak valami igazán szuper darabot. Lehetőleg akciósan :)

      Törlés
  3. - Hű, de lefogytál!
    - Öö, ok :D

    - Mennyit fogytál?
    - Lövésem sincs, nem ugrálok naponta a mérlegre (ugyandehogy:D)

    - Hogy fogytál?
    - Nemtom, elkezdtem futni.

    - Nem is emlékszem, hogy régebben kövér lettél volna.
    - Csak jól titkoltam ;)

    Nekem valahogy így mennek le ezek a beszélgetések. Ruhaproblémám nekem is akad bőven, ha sok kell és olcsón, akkor az inváziót javaslom. Van egy világoskék totálegyszerű farmerem, ami nem jó rám, mert a) leheletnyit szűk combban, b) a magasságom miatt nem eléggé jön fel a csípőmre, mondanám, hogy szívesen odaadom (mert alacsonyabb és vékonyabb combú vagy nálam, tehát valszeg jó lenne rád), de nem egy nagy márka :/ valami leárazáson vettem 1000huf-ért, szinte 100%, hogy kínai.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, aranyos vagy, de sokkal sokkal vékonyabb a derekad és kisebb a csípőd, esélyem sincs, még ha combban jó is lenne:)
      Az inváziós nacik sosem jók rám, szoktam próbálgatni, derekuk rövid mint a veszedelem, combjuk szűk.

      Törlés
    2. Egyébként engem nem izgat ha vmi kínai de jól néz ki, nincsenek előítéleteim, sőt, sokkal boldogabb vagyok ha vmihez olcsón tudok hozzájutni, megveregetem a vállam h jó vásárt csináltam:)

      Törlés
    3. na majd lefotózom meg megméregetem. derékban természetesen nagy rám, csak övvel tudtam hordani :D

      Törlés
  4. no tessék most teljesen lelkes lettem megint, hogy én mostakarok már jól kinézni hiába az én súlyommal ez nem megy varázsütésre
    de majd....
    amugy meg addig :P irigykedek itt mindenkit olvasgatva hogy már 7x-6x körül vagytok
    csak már éhezem énis egy kis dícséretre mert hiába anyu most látott 3 hónap után és megdícsért de valaki nem családtagtól is szeretném hallani...pfff
    tök macerás vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem blogolsz, ugye? Akkor írj valami infót, hol jársz!

      Törlés
    2. blog az nincs, de erősen gondolkkodom rajta, pláne mivel ti olyan jó kis közösségé alakulgattok amibe én így csak bele-bele kukkantok...
      én is jan9én keztem mint ketket és titti 143,5ről ma reggeli mérés szerint 125,5 szóval -18, ami jó de hol van még a vége...

      Törlés
    3. Aztamindenit, de rohadt jó vagy!:) Nagyon szép eredmény ennyi idő alatt, csak így tovább! Tényleg írhatnál blogot, mert sokakat érdekelne, teli vagyunk +10es blogokkal, de a te fogyásod tényleg nagy teljesítmény, szóval én támogatnám a dokumentálást:)

      Törlés
    4. Wow Laurana, nagyon jól csinálod. Mennyire megy könnyen vagy nehezen neked?
      Én is vágyom már a 6-7x-es súlyra, de még nekem is odébb van:( Nem megy egyik pillanatról a másikra, folyton türelmetlen vagyok a fogyás ütemével kapcsolatban, pedig nem indokolt. Ilyenkor jó hogy pofánbahnak a csajok, de hirtelen, hogy türelem, a felesleg se 3 hónap alatt jött össze....

      Törlés
    5. hát nem ez kétségtelen...
      de már így belegondolva nálam az is durva h évente ugrott fel egy 10es... 2006 januárjában 82-83 voltam....
      ennyit az egyetemi nem sportolásról és egész nap aszatalnál ülésről és éjszakázásról...

      Törlés
    6. Lauranna, ne viccelj, ez a 18 kg nagyon szuper!!!

      Lécci-lécci-lécci írj blogot! Nem az 5-10 kg súlyfelesleggel küzdőket kell igazán motiválni - hiszen náluk csak hiúsági, nem egészségügyi kérdés a fogyás -, hanem a 20+ kg felesleggel rendelkezőket! Aki 100 kg felett van, pláne nehezen kezd bele bármibe, bejön a "tanult tehetetlenség" (=korábban sem ment, most sem fog menni). De ha te elkezded, csinálod, és ilyen eredményeid vannak, hátha lesznek olyanok, akik rajtad felbuzdulva elkezdenek fogyni és egészségesebbé válni!

      Törlés
  5. Nekem mostanában azt mondják - UGYE nem fogysz többet? - mire én úgy begubózom, hogy kapucni fel és napszemüveg és ha akarok még???? akkor?? de nem most így pont jól érzem magam :) tartani szeretném a súlyom :) tőlem is akarják a csodát :) én is szoktam mondani 5 * eszem és futok, ennyi a titok :) (nincs egy rongyom, de tele a szekrény :)) megint vettem egy melegítőalsót fekete rózsaszín csíkkal :) jöhetne a jó idő :)

    VálaszTörlés