A változatosság gyönyörködtet

Ennek a jegyében ma szinte teljesen más dolgokat ettem mint eddig. Már nagyon untam a szokásos dolgokat, tpk a sonkát, tojást, túrót és müzlit, ezekből főleg az első kettőt. Ezért úgy döntöttünk Tittikével egyetemben, hogy ma reggelire virslit eszünk (pick frankfurter 205 kcal/100g) ketchuppal és mustárral és egy szelet graham kenyérrel. Tízórai a tej+müzli de azt szeretem egyébként, megbolondítva egy kis fahéjjal. Az ebéd most nagyobb energiabefektetést követelt, mert töltött paprikát csináltunk, amihez le kellett darálni a csirkemellet, meg előre megfőzni a barna rizst, de így sem volt több a cicó vele nettó 30 percnél, ezek kerültek bele:
50 dkg csirkemell (560 kcal)
6 dkg hagyma (24 kcal)
10 dkg barna rizs (250 kcal)
0,5 l paradicsomlé (85 kcal/Sió 100%-os)
2 gerezd fokhagyma (8 kcal)
1 kanál olíva olaj (90 kcal)
2 db paprika (40 kcal)

Összesen 1057 kcal
1 adag 352 kcal, igen karcsú, viszont meglepően laktató és finom.


A fűszereknek nem tulajdonítok kcal tartalmat (só, bors, pirospaprika, petrezselyem)
Akartam képet is készíteni, demonstrálva a mennyiséget, de olyan ínycsiklandó volt az illata és éhes is voltam mint a zállat, hogy kiment a fejemből. Viszont ebből a mennyiségből lett 7 gombóc és 2 nagy paprika megtöltve, ami úgy 3 adag. Én teljesen jóllaktam 1 paprikával és 1 gombóccal, hozzá a szósz isteni volt, úgy hiányoznak nekem a szaftos dolgok. Felbuzdulva az ebéd kalóriatartalmán a kávé mellé megettem egy müzliszeletet is (67 kcal), így a totális ebéd kijött 473 kcal-ból, harisnyával kalappal és hátradőlős elégedettséggel. Új, finom, jó és még energiatakarékos is:)
Ezek szerint eddig ma megettem 970 kalóriát, és még 2 étkezésre szét kell osztani 530-at, mától visszaállok az 1400-ra, mert féltem az anyagcserémet meg a leadott kilóimat, muszáj gondolni az elkövetkezendő normális létre is, mert nem akarom azzal megszopatni magam hogy befejezem a programot, qvajól nézek ki (minden relatív) aztán 1800-2000 kcaltól visszajönnek a párnácskák...inkább a lassabb ütemű fogyás.
Tegnap még jó idő volt, viszont nem voltam itthon hogy futhassak. Nimcsit vittem varratszedésre, nagyon okos baba volt, meg se nyikkant, szépen viselkedett, ahogy illik:) Aztán elpofáztuk az időt a dokival, méretes sor kerekedett utánunk, pedig mikor mentünk még senki se volt ott. Upsz!
Este kialakítottam egy frankó kis olvasósarkot a nappaliban, átrendeztem ezt-azt, nagyon kuckós lett.
Aztán elterveztem hogy ma felveszem a másik új miniszoknyámat, ha már van, ez a terv egészen állt reggel hatig, mikor is kinéztem az ablakon, és szakadt a hó(azóta se állt el). Ezen a ponton meggondoltam magam, majd mutogatom a lábaimat ha süt a nap. Egyébként meglepően jókedvűvé tett, hogy reggel volt időm kádas-olvasós fürdésre, thanks to Niméria, aki fél6 környékén jött megnézni hogy ébren vagyok-e már....hát nem voltam, de ha már felkeltett akkor kivittem, najó csak kilöktem egy pisire.
A mai tervek között szerepel kitakarítani a fürdőszobát, játszani a deddel, kibélelni hab testemmel az olvasósarkot (fegyencedzés vagy bukott angyalok városa), valamint ugrókötelezés első izzadásig (najó meg egy kicsit tovább) .
Jaaaa, és a lényeget nem is írtam, mai mérlegelés 68,6. Menthetetlenül rászoktam a napi ugrálásra, utólag is elnézést azoktól akiket korábban ugyan ezért basztattam, függőséget okoz tényleg. Annyi, hogy legalább nem izzadok azon ha 1ik napról a másikra többet mutat a mérleg. Asszem mára ennyi volt a közléskényszer. Legyetek jók!

9 megjegyzés:

  1. Szerintem semmi gáz a napi mérlegeléssel, amíg nem esze magad minden reggel azon, hogy miért nem azt mutatja, amit szeretnél, de te nem ilyen vagy.

    A kötött étrendtől amúgy én agybajt kapnék, szerintem nyugodtan variáljatok :)

    VálaszTörlés
  2. @PrettyWitch
    Hát sokkal jobb nap volt a tegnapi étkezés szempontból, már egy kis változtatás is boldogít:) Ráadásul adtam apunak a töltött paprikából és neki is ízlett, azt mondta finom, és akkor tényleg az volt, nem csak a mi kiéhezett hasunknak volt jó:)

    VálaszTörlés
  3. Jah, amúgy én hajlok rá, hogy az irányvonalakat megtartva hozzuk be a kalóriaszámlálást, mint tegnap, és akkor jobbakat ehetünk:)

    VálaszTörlés
  4. @Titti
    Nem vagyok ellene, csak akkor találjunk ki recepteket:)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem azt tudjátok, milyen ízeket kívántok, már csak azt találjátok ki (és osszátok meg velünk), hogy lehet azokat kalóriacsökkentve megcsinálni,

    VálaszTörlés
  6. egyre cifrabb lesz ez a sbalon :)
    es pont sanyi, a bagoly nem latszik (Opera 11.61)

    VálaszTörlés
  7. Tevedtem megvan sanyi, es az egesz family is! :D

    VálaszTörlés
  8. gyááá beszívott baglyok, tök jó az új sablon :)

    VálaszTörlés
  9. Nem ez lesz a végleges:) Titti talált überállat háttereket, azokból választok majd, és mókuskodok,de a mai munkaidőnek sajnálatos módon munkával kell telnie:D

    VálaszTörlés