Számolgassunk (már megint)

Nnnna!
Megesz a féreg kíváncsiság, hogy milyen kalóriamérleggel zárom a mai napot, ezért tételesen megpróbálok visszaemlékezni.

  • Sajtos sonkás melegszenya, kv 100+40+55+50=               245
  • Tejes zabpehely                                                                       212,5
  • 20 dkg afrikai harcsa, 20 dkg pároltződ , kv170+100+50=320
  • 1 müzliszelet                                                                            80
  • 2 graham, 8 dkg sonka    100+80                                           180
  • 125 g túró, 1(kb 20 deka) narancs 117,5+70                        187,5
    Összesen:
                                                                                    1225 kcal 
Afffrancba, azt hittem jobban állok...vacsit még nem ettem meg, abba még mókuskodhatok valami kalóriaturbósítót.
Azért voltam ilyen kíváncsi, mert olyan kis szorgos, ügyes voltam (sűrűn lapogatom most a vállamat), hogy elmentem egyedül futni 6 kilcsit, aztán éppen csak megkezdtem a lesétálást, befutott Titti, úgyhogy azzal a lendülettel elmentem még vele is egy körre, 3,2 km, így jött ki picit több mint 9 kilcsi, ilyen asszem csak 1x volt, igaz azt egyben leszurkoltam, most volt közte 10 perc szünet. Amikor elindultunk T-vel az első 100 méter után szerettem volna visszafordulni, mert nagyon ólmosnak éreztem a lábaimat, meg nekem fixa ideám hogy nem állunk meg pihenni futás alatt, nem sétálunk bele, mert csak rosszabb lesz, nos ez igaz is valamilyen szinten. Aztán összeszedtem magam és sűrűn mondogattam, hogy ami nem öl meg az erősít, egyébként is úgy indultam neki hogy ideje megfikkantani (köszi ezt a szót MC) magamat, túlságosan is a biztonsági zónámon belül mozgok mostanában.  Remélem lesz izomlázam, jelenleg elég tömbösnek érzem a combjaimat, de az jóóó, mert remélem égett róla a zsír, és onnan elölről a bébiháj tűnhetne a francba! Egyébként is tegnap masszázson Enikő aszondta h odakúszott rusnya narancsbőr a seggemre, és szerinte ez a gyors fogyástól van, de majd elintézi nekem, legalábbis ezt ígérte!
Visszatérve a kalóriákra, nem tudom pontosan mennyit égettem el, az órám szerint 761-et, lehetséges ez? Mondjuk ez a szemétláda még mindig nem mér rendesen, mert szerinte csak 8, 1 km-t futottam, csak ott a bibi, hogy 1 kör 3 km, kicsit több is, és 3*3 az 9, szóval lehet a kalóriákat sem jól számolja.
Még gondolkozom h mit toljak az arcomba, legnagyobb szívás hogy szinte semmi normális kajám nincs itthon, kivéve sonkát, tojást, grahamat és túrót. Még egy nyomorult joghurtom vagy kefirem sincsen, venni meg fáradt vagyok....

16 megjegyzés:

  1. grat a 9 km-hez! :) reális, én tegnap 11 km-en 950et égettem.
    tök jó hogy ennyit eszel, már nem kalóriára, hanem hogy ennyiszer. gondolom neked nincsenek éhség problémáid :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem esik nehezemre ilyen sokszor enni:) Viszont tegnap este uzsonna után kidögölve (nagyon elfáradtam) éreztem némi nemű pici szédülést, meg éhséget, de ez csak azért volt mert már nagyon el vagyok szokva a hosszú futástól, és hülye is vagyok, mert a fokozatosságot meg kellett volna tartani, mert ma úgy érzem van némi igazság a széles csípő, szűk szög fájós térd között, persze nem tragédia, csak érzem.

      Törlés
    2. 7-8 km fölött nekem a műtött térdem teljesen bedurran, igaz másnapra le is megy a duzzanat, de aznap már nem sokáig érek el vele... nem tudom, ez hosszú távon mennyire veszélyes, vagy csak olyasmi mint az izomláz, de nem túl megnyugtató.

      Törlés
    3. Juj, hát ezt sztem hosszú távon nem szabad csinálni, mert 40 évesen nem lesz térded basszus:( Inkább nem fuss olyan sokat, elégedj meg a kevesebb, de egészséges kilométereknél.

      Törlés
  2. Holnap viszek a málnás négercsókból, és eszünk ebéd után, jó?:) *dörzsöli a mancsát az édességre* tisztára elront minket Boszi:)))))))))
    Persze, ha holnap vennél brizst, akkor egyből a helyére ugrana a kalóriagondunk, mert pont az a 112 hiányzik. Bár én csak örülök, ha az undok brizs helyett müzliszeletet tolhatok az arcomba:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naja, én vagyok a bűnös, vállalom :)

      Törlés
    2. én meg a feledékeny, mert elfelejtettem hozni:(((((

      Törlés
    3. Sebaj, vettem rizst:D
      Boszi nem rossz, hanem a csudás alternatíva megvilágítója:)))

      Törlés
    4. Aztán ha az adott kalóriamennyiségen belüli több szénhidrát miatt lassabban fogytok, akkor is rám gondoljatok :) Nyilván jobb, ha kevesebb a szénhidrát, de ha így könnyebb, akkor legfeljebb lassabban fogyok.

      Törlés
    5. Csuklani fogsz:))))))))))

      Törlés
  3. Túró+joghurt+tojás+fűszerek, és szuper krém lesz belőle.

    Grat a 9 km-hez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És azt lehet pakolni kenyérre, ugye?Fogok kutyulni, mert úgy hiányzik vmi kencselős kenyér....

      Törlés
    2. MEg kéne csinálni a házi májkrém lightot!

      Valahgy úgy gondolom, h sütőzacsiban csirkemájat hagymában megpárolni, összeturmixolni, tenni bele sót, borsot, kicsi msutár, és vagy egy kis 12%os tejföllel vagy még kevesebb margarinnal krémesíteni. Vagy kipróbálni mindkettőt, h melyik a jobb.

      Törlés
    3. Van csirkemájunk? mert ha igen, akkor holnap megcsinálhatnánk...de a margarint hagyjuk ki, inkább a tejfölre szavazok.

      Törlés
    4. húú ez tök jól hangzik :) bár én a májat utálom, a májkrémet meg imádom :D szóval nekem lehet nem a májíz tetszik benne, hanem az ízfokozók ízvilága :D

      Törlés
    5. Csináljátok meg, és írjatok pontos receptet :)

      Törlés