BMI

Eddig még nem jött rám a BMI számolgatás, bezzeg most! Megelőlegeztem magamnak a 69 kg-t, azzal 23,9 az érték. Itt vannak a sarokpontok:

Értékelés BMI érték
.
Sovány < 18,5
.
Normál testalkatú 18,5 - 24,9
.
Túlsúlyos 25 - 29,9
.
Erősen túlsúlyos > 30
Ezek szerint már benne vagyok a normális tartománnyal, 70 kilóval is, viszont az szerintem vicces, hogy még 54 kilóval is a normál tartományba tartoznék. El tudtok képzelni 54 kilóval? Én magamat nem....sehogy sem, no mindegy, sosem leszek annyi, és nem is akarok. Egyelőre a cél a 65 kiló, azzal már csini leszek, aztán lehet hogy elkap a gépszíj és szeretnék lemenni 60ra, de egyelőre ilyenről szó sincs. Örülök hogy 6-ossal kezdődik és ezt akarom megtartani. Elérni nem is lesz akkora kunszt a 65-öt, inkább a megtartás az ami nagyobb kihívás lesz számomra, remélem nyáron ilyen jellegű nyiffogásaim lesznek:) Mert azért májusban megkezdődik nálunk a szülinap dömping, Tittikével (tegnap óta) szeretnénk elmenni pár napra Rómába, vagy Milánóba, vagy oda hova elvisz egy fapados járat és még nem tettük a földjükre a lábunkat. Aztán ott lesznek a medencés partik, aminek kötelező eleme a citromos/narancsos sör és a sajtos kifli. Nem röhög!:) Ettél már medencében sajtos kiflit? Isteni finom tud lenni és tápláló mikor már kiszívott a víz és a napfény. Meg a fagyi, rohadt jó fagyit csinálnak a közelben, futó távolságra, kb 2 km, és én bizony imádom a citromot csokival, meg a puncsot, málnát....és így tovább. Szóval lesz bőven mit kitörpölni, hogy a súly is maradjon meg a finomságokról se kelljen lemondani teljesen, plusz ott van még a meleg, ami nem kedvez a futásnak. Legalábbis eddig úgy gondoltam, persze most a dermesztő hidegben klassz álmodozni egy forró nyári napról, de majd akkor jó kifogás lesz, viszont ott a kiskapu: az úszás.
7,5x3,5 méteren nagy kihívás lenyomni egy kilométert is akár, de meg fogom próbálni.

Tegnap benéztünk egy közeli fittness terembe, csak lányoknak van fenntartva, és teljesen kulturált, tetszett, van benne minden mai nekünk Tittivel kell, gondoltuk megfogtuk az isten lábát, pláne 3500-ért havonta. A bökkenő ott vana történetben, hogy - kapaszkodjatok meg, és ülejetek is le- reggel 8-tól délután 4-ig van nyitva. Na mondom bazdmeg... és panaszkodik a néni hogy kevesen járnak, finoman említettük hogy mi sem tudunk járni munkaidőben, erre meglepődik hogy ti már dolgoztok? Nem, nem, épp a 38. doktorinkat írjuk 27 évesen:P
Úgy hogy ez nem nyert, keresünk másikat, remélem lesz még találat, ilyenkor nagyon nem szeretem hogy vidéken lakom.

Kitaláltam hogy hétvégén ehetnék töltött paprikát light verzióban. Darált csirkemellből, barna rizzsel szerintem teljesen vállalható lesz, kis olívát kell bele csempészni, de még az sem tragédia, a paradicsomot meg egyébként is cukor nélkül eszem. Jó lenne már egy kis változatosság.

Valamint rám szakadt némi szabadidő, szerdán nem kell suliba mennem, a rendkívüli időjárásara hivatkoztak az iskolavezetők...hát nem sírtam össze magam bánatomban, az viszont aggaszt, hogy szerintem nem fogjuk tudni időben befejezni az iskolát, már 4 számvitelünk elmaradt. Persze azért nem nyiffognék ha a pénzügy maradna el pénteken, mert annak semmi értelme, amúgy tudok majd megjelenni, mert családi vacsira megyünk a zember rokonaihoz. Bepótoljuk a Karácsonyt. Amilyen az én formám megint nem állunk meg 6-8 fogásig....(bezzeg ha nem diétázom akkor nincs "csak" 3-4) . Akkor most elgondolkozom az ajándékokon...

12 megjegyzés:

  1. Úszás miatt ne aggódj, csak ne kellene már üzemelni az ellenáramoltatót, az erre van kitalálva, és nem mellesleg ott van a garázsban.
    Várom már nagyon, h meleg legyen, grillezős-medencézős lébecolásokat:)

    VálaszTörlés
  2. Tééényleg, ez eszembe sem jutott!:))))))Meg vagyunk mentve!:)))

    VálaszTörlés
  3. En ugy szamoltam a 170 centidhez 56 kilotol nem esel a vezna tartomanyba, de szerintem is alaloves, nem tudom elkepzelni h az jol allna :)))

    (igaz, a normaltartomany alja szerintem mindenkinel eleg veszes, nekem pl 47 kilo, ami definitely kisfiu alkat nalam...)

    Futas nyaron: en nagyon utalom a meleget, 30 fok folott mar halodom, de a legforrobb kanikulat kiveve az esti (reggeli) futasok teljesen bevalnak, 9-10 korul mar nincs forrosag es siman lehet futni. Nektek vilagitas nelkul lehet a reggel lesz a nyero, majd meglatod :)

    TOLTOTT PAPRIKA. AAAAA :)))
    (nyammnyammnyammm)

    VálaszTörlés
  4. @Macskacicó
    Igen azok jó időszakok meleg elkerülés szempontjából, de akkor jönnek a szúnyogok:))) De a reggeli jó lehet,7 felé csak nem döglünk meg:)

    VálaszTörlés
  5. Medence: van valami olyasmi, hogy vízi aerobik. Többet nem tudok róla, de ha otthon van medence, akkor nem olyan égő kipróbálni, ha van kedvetek. Aztán majd beszámolni!

    Szerintem 60 kiló alatt úgy néznél ki, mint egy etióp éhező. Mondjanak az okosok bármit, akkora csípőcsonttal és vállal, mint ami nekünk van (ha jól látom, kb. hasonló alkatok vagyunk), nem lehet ennyire lemenni egészségesen, különben mi töltené ki a szélesebb csontok alkotta teret? :) Csak halkan jegyzem meg, hogy még versenyúszó koromban (napi 2 edzés, heti 2*5 + 1, egy edzésen 3600 méter körüli táv, brrr...), 13-14 évesen is több voltam, mint 60 kg.

    VálaszTörlés
  6. Boszinak igaza van, nekem is 58-60 körül lenne az alsó határ, meg a legtöbb velem egymagas lány onnan indul ahonnan én és meg sem áll az 58-ig... hát, mit mondjak, én sem tudom úgy elképzelni magam :D
    nyár: fuhhh meleg :/ viszont a fagyi nagyon csábító már így leírva is, az esti (alkonyatkor, este 8-9 fele) futás pedig nagyon hangulatos tud lenni :)
    konditerem: továbbra is LOL

    VálaszTörlés
  7. @PrettyWitch
    Ne felejtsétek el, hogy a BMI kifejezetten NEM sportolókra volt kitalálva, ezért nektek lényegtelen.

    VálaszTörlés
  8. @Névtelen Géza
    Húha, jelen állapotomban sportolónak nevezni, nagyon hízelgő :)

    Amúgy én is azt gondolom, hogy az annak idején megszerzett izmaim (meg sajnos hátam) nem vesztek el az évek alatt, ezért vagyok nehezebb.

    VálaszTörlés
  9. @PrettyWitch
    Igen, egyrészt van olyan, hogy izommemória, tehát ha valamiért abbahagyod az edzést, de később újrakezded, nagyon hamar eléred újra ugyanazt a szintet.

    Másrészt a szervezet egy adott állapotot igyekszik konzerválni, tehát 2 diétázó nem ugyanolyan eséllyel indul, ha az egyik anno versenysportolt, de valamiért szünetelteti, és egy másik, akik sosem sportolt. Illetve, ha elérték ugyanazt az eredményt, az könnyebben elveszíti, akinek nincs olyan múltja.

    VálaszTörlés
  10. szeles hat es uszos mult for president! :)

    nekem mult heten a nogyogyasznal mondta mereckedes utan az asszisztensno, hogy most mar abbahagyhatom a dietat, mert normalis a BMI-m. en meg mutattam, hogy de itt meg viselek egy reteg hajt a hasamon, mire ennyit mondott: de a BMI szerint mar egeszseges. (22,5)

    VálaszTörlés
  11. a.nna: az orvosoknak tökéletes a bmi, mert ők egészség szempontjából nézik, hogy van-e rajtad felesleg, nem esztétika szempontjából.
    mikor voltam a reumatolóigán (nemröhög) a hátammal, kérdezte a dokinő h mi az istenért futok ennyit és szedek pyruvátot, mondtam h miért erre körberöhögött, hogy a túlsúly nem itt kezdődik, tessék már kipillantani a folyosóra...

    VálaszTörlés
  12. toltott paprika +1 (ha lehet szavazni, meg ettem is, tegnap, nagyot mosolyogtam, hogy itt is ilyen tervek vannak)

    VálaszTörlés