Ki lehet az?

Úgy szeretném tudni, hogy ki olvas engem Finnországból meg Angliából.

30 megjegyzés:

  1. Finnország jelentkezik :) Nem ismerjük egymást, véletlen rátaláltam a bloggodra, én is próbálok diétázni, ihletet merítek.
    További sok sikert, amit az elsô programmal elértél nagyon impozáns!

    R.

    VálaszTörlés
  2. @Névtelen
    Üdv R. Finnországból:)
    Milyen módszerrel diétázol?:)

    VálaszTörlés
  3. UK checkin in, talán nem én vagyok az egyetlen.

    VálaszTörlés
  4. @Ketket
    Haliho :)
    alapvetôen paleo, de tejterméket eszem (viszont zabot nem), és néha kenyérpótló rizses izét. Ha az eddigi tendenciát nézzük akkor minden másnap két szelet. Igyekszem keveset enni, de sajnos lusta vagyok elôre étrendet összeállítani. Fokozatosan fogom az ilyesmit bevezetni asszem :). Jövô héttôl írom, aztán idôpontokat tartom, aztán talán még elôre kiszámolt étrend is lesz, ha netán megáll a fogyás. Ha nem akkor nem :).
    És én is január 10-én kezdtem.
    R.

    VálaszTörlés
  5. @Névtelen
    Nem gondoltál még a blogolásra?:)
    Egyébként nem kell feltétlen keveset enni, mert sztem az én étrendem sem kevés mennyiségügyileg, csak nagyon sokat számít hogy miből:)

    VálaszTörlés
  6. @Névtelen Géza
    Ki fog derülni, vagy nem:) Hogy kerültél ki?(ha publikus)

    VálaszTörlés
  7. Publikus persze, semmi extra. Kaptam egy 3 éves matek ösztöndíjat, ezt nyögöm még fél évig.

    VálaszTörlés
  8. na látod hát tiszta híres vagy:))))) Még külföldön is olvasnak:) azért ez nagy szó:) Na de le is a kalappal előtted csajszi

    VálaszTörlés
  9. szerintem egy 3 eves matek osztondij eleg extra :)

    VálaszTörlés
  10. @Névtelen Géza
    te ugyanaz a Nevtelen Geza vagy, aki hozzam is irt? :) (malackacico)

    VálaszTörlés
  11. Névtelen Géza2012. január 13. 1:32

    Igen, és amennyi energiát fektettem a frappáns nickembe, ajánlom is mindenkinek, hogy el ne lopja. :D

    VálaszTörlés
  12. @Névtelen Géza
    Ez szerintem sem a semmi extra kategória:)

    VálaszTörlés
  13. @Névtelen Géza
    Ki tudja?Lehet hogy már el is lopták:)

    VálaszTörlés
  14. @KetketA gond, hogy a magyar munkáltatók eléggé másképp gondolják. :)

    Nem, nem lopták el, szoktam olvasgatni, hogyan haladtok, úgyhogy Leningradnál is az angol olvasók egyike én vagyok. :)

    VálaszTörlés
  15. @Névtelen Géza
    Nem gondoltál arra hogy kint maradj?
    Itthon minimum egy mérnöki diploma, meg 2 nyelv kell ahhoz hogy találj vmi normális munkát, minden egyéb más esetben szerencse+ismeretség.

    VálaszTörlés
  16. @KetketAz a baj, hogy már jó néhány évet lehúztam külföldön, és kezd elegem lenni belőle. (Nem otthonról jöttem Angliába.) Ha nem találok otthon rendes munkát, és megint új országba költözöm, akkor csakis nagyvárosba, ahol találok magyarokat, és heti egyszer meg tudjuk beszélni a világ dolgait egy sör mellett.

    A mérnöki diploma és a 2 nyelv is megvan, ismeretség nincs. A normális munka meg általában az én elképzelésem szerint másképpen néz ki (leginkább fizetésben), mint amit gondolnak. Normális meló az, amiből kijön egy családi ház kerttel, 2 gyerek, egy golden retriever, 2 autó, heti 1 étterem, évi 1 nyaralás. Az én tapasztalatom, hogy otthon a mérnökök nagyon könnyen találnak állást, amíg nem kell fizetni nekik. Másrészt amíg egy orvos vagy ügyvéd zsebbe kap mindent, egy bejelentett mérnök fizujának viszi az állam a felét.

    VálaszTörlés
  17. @Névtelen Géza
    Normális elvárás, csak nem itt ma Mo-n. Egyébként fogj vmi sajátba, azzal lehet annyit keresni ha jól csinálod, hogy minden kívánságod teljesüljön. Milyen mérnök vagy?

    VálaszTörlés
  18. @Ketket
    Hát beletrafáltál az álmomba, de azért nem egyszerű a dolog, mert inkább vagyok matekos mint mérnök, elméleti matekre meg nem egyszerű céget csinálni, de rajta vagyok. :)

    VálaszTörlés
  19. @Ketket
    Köszi, remélem, majd egyszer eljön az ideje. Most megelégednék azzal, hogy a diétám jól sikerül, aztán itt befejezem rendesen, amit elkezdtem. :)

    VálaszTörlés
  20. @Névtelen Géza
    Mesélj csak, honnan kezdted, mi a cél?:) Ultimate kérdésem: nem írsz blogot? (miért nem írsz) :)))

    VálaszTörlés
  21. @Ketket
    Blogot nem írok, mert nem igazán tudok olvasmányosan fogalmazni, másrészt nem hiszem, hogy lenne minden nap időm bejegyzést írni. Nektek mennyi idő? Fél óra egy bejegyzés?

    Az én történetem szokványosnak mondható, 7-18 éves koromban versenysportoltam heti 6 edzéssel, ezért hozzászoktam, hogy ha nagymamám szilvás gombócából benyomok 20-at egyszerre, akkor sem rakódik le. Aztán mégsem sportoló lettem, Pestre kerültem egyetemre, és az izom le-, a zsír pedig felszaladt. Az első diétám pont 10 éve volt, mindenféle családi jótanács alapján, miszerint csináljak sok felülést és fekvőtámaszt, valamint ugrálókötelezzek. (Anno még a válogatott edzője is a felülést ajánlotta szálkásításnak, na ennyit a magyar sportról!) Nyárra esett a diéta, reggelire megettem egy főtt csirkemellet, egész nap semmit, majd estére már csillagokat láttam az éhségtől, úgyhogy mindig görögdinnyével jutalmaztam magam vacsira. Az eredményt ki tudjátok találni. :) A második alkalommal már kutakodtam a neten, és egészen jól összeállt a kaja (csirke-rizs alapú), de 3-szor ettem csak egy nap, és minden este lenyomtam 10-15 km-t, utána már nem ettem semmit lefekvés előtt. Hát ettől már lefogytam, csak közben az izmot is lefutottam, így egy 70 kg-s emósnak néztem ki. A harmadik diétám volt az első, ami úgy-ahogy hibátlannak volt nevezhető, azóta csiszolgatok rajta, próbálom a kaját fejleszteni, hogy egyáltalán ne kelljen futnom. Szobabringázni vagyok hajlandó, de csak a diéta legvégén.

    Célom kifejezetten nincs, minden évben felszedni pár kiló izmot, a diéta végén szálkásabbnak lenni, ha tükörbe nézek. Azt már megígértem valakinek, hogy ha sikerül otthon egy normálisan fizető állást találnom, akkor bekészülök egy versenyre, ebből még valószínűleg szerezhetek pár hasznos tapasztalatot, de mivel sportszivem van, ezért nem biztos, hogy jó ez az ötlet. (A diéta eleve terheli a szívet, színpadra álláshoz meg ki kell hajtani a bőr alól a vizet, ergo ionhiányos állapotba kerülsz, ami megint nem túl jó a szívnek). Mivel nem ebből élek, ezért az egészség fontosabb (a költségek meg rohamosan emelkednek), de megmarad örök hobbinak. Ha mégis felkészülök egy versenyre, akkor azt talán érdemes lenne leírni, de megtették ezt már mások is, tehát sok újat nem biztos, hogy hozzá tudnék tenni, esetleg annyit, hogy egy természettudományos beállítottságú ember hogyan látja ezt az illuzionista sportot belülről.

    VálaszTörlés
  22. @Névtelen Géza
    Nem mondom h nem időrabló tevékenység a blogolás, nem pont a posztírás miatt, mert az összegzők kivételével én nem nagyon töltök 10 percnél többet egy poszttal, kivéve ha vmi velős mondandóm akad.
    Én úgy tudom ha tömeget növelsz egyáltalán nem szabad futni,mert az fogyaszt a legjobban.
    Szép kis diétás pályafutásod van, aztán ha egyszer kedvet kapsz egy felkészülős blogoláshoz ne fogd vissza magad:))

    VálaszTörlés
  23. @Ketket
    Hát én sok éve sehogy sem futok, akár tömegnövelés van, akár diéta. Genetikailag sem vagyok rátermett (több a fehér izomrostom), és nem is szeretem, mert halálra unom magam. Másrészt ezzel tesztelem az étrendet, hogy csak súlyzós edzéssel mennyire tudok befogyni tőle. Ha nem eléggé, akkor hiába segítenék rá futással, akkor is szar az étrend. Ha jól fogyok, akkor meg minek fussak, nem igaz? :) Az ideológia már meg van. :) Nyár végén eldől, hogy mi lesz, aztán meglátjuk. :)

    VálaszTörlés
  24. @Névtelen Géza
    Egyébként nagyon furi amit írsz, mert nekem sokat segített a futás a fogyásban, jó hogy amúgy semmit nem mozogtam, bár valószínű hogy csak a diétával is fogytam volna, csak az összetételemen változtatott, ami nem utolsó dolog.:)
    Nos, azért kíváncsi lennék hova alakulsz nyár végére, úgyhogy tessék bejelentkezni before after fotókkal, ha lesznek:)

    VálaszTörlés
  25. @Ketket
    Persze, hogy változtatott az összetételeden, mert fogytál tőle. :) Ha előtte nem mozogtál, akkor valószínűleg kicsit izmosodtál is.

    Ha nem mint sportot nézzük, hanem mint eszközt egy megálmodott testkép elérésére (ez az álom egyénenként eltérő persze), akkor annyiban félrevezető lehet, hogy egy közepesen összerakott diétában a hibákat el lehet fedni azzal, hogy sokat fut az ember. De ahogy emeled az elvárásaid, akkor majd rá fogsz jönni, hogy nem a legjobb módja a zsírégetésnek, főleg ha leégeted magadról azt az izmot, amit sok idő, szenvedés és pénz árán építettél fel. Persze a célok egyénenként változnak, tehát elégedett lehetsz magaddal úgy is, hogy csak futsz, nőknél általában nem elvárás az izom, ellenben egy átlagos magasságú férfi (180cm) csak futással, súlyzós edzés nélkül lesz vagy 70 kg körül, mire 10-15% testzsírhoz ér (itt kezd szép lenni a has, de ilyen tömegnél nincs sem mell, sem hát).

    Fotós összehasonlítást nem nagyon tervezek (soha nem mértem le magam sehol :)), mert olyan nagy különbség nem látszana, főleg annak, aki nem tudja, hogy mit kell nézni. A másik, hogy eléggé fehér a bőröm, úgyhogy be kellene barnítanom magam, hogy jobban látszódjon a különbség. (Szokásos csalás az előtte-utána fotóknál) Harmadik, hogy sokan nem a munkát és tudást látják benne, hanem véleményt mondanak, az meg totál nem érdekel, hogy kinek tetszik, és kinek nem. Ami nekem tetszik az ez:
    http://imagecdn.bodybuilding.com/img/user_images/growable/2010/09/14/29063982/gallerypic/1ELPO3TZkhLffwbZKLgaQQ5PS1vBr100e.jpeg
    Persze tetkók nélkül. :) Ez 8% testzsír, ami elvileg közel lehetetlen bizonyos, nem boltban kapható dolgok nélkül, de 10% elvileg lehetséges, azzal megelégszem, az a 180 centimhez 85 kg körül lenne. Meglátjuk. :)

    VálaszTörlés
  26. @Névtelen Géza
    Persze hogy fogytam tőle, de az összetétel változást úgy értem, hogy hiába hogy súlyban több vagyok, körméretre mégis kevesebb. Magyarul azok a ruhák amik ehhez az állapotomhoz képest -6 kg voltak jó rám, most is jól állnak, ez azért fura dolog.

    A képhez, hát jujj. Igazad van, ízlések és pofonok. Az én szememnek már túl izmos, leginkább a csuklyás résznél. Egy ilyen állapot sztem koncentrálható de nem tartható meg, vagy akkor nem szól másról az élet, csak az edzésről.
    A saját fotókról is valamilyen szinten osztom a véleményed, de ott is tudni kell hogy kinek kell megbecsülni a mondandóját és kiét kell átugrani.

    VálaszTörlés
  27. @Ketket
    Hát ha körméretre kisebb vagy, súlyban több, akkor bizony semmi furcsa nincs benne, izmosodtál még akkor is, ha úgy látom nem nagyon tetszik ez így neked explicite kimondva. :)))))) Mitől ez a félelem?

    Nem az edzés része gond a nagyobb méretnek, napi 1-2 órát mindenkinek mozgásra kellene szánnia (ennyi még sok is hozzá), hanem, hogy nagyon rá lehet ám unni évek alatt a napi 1 kiló húsra meg a fél-egy kiló rizsre, főleg ha nem egy konyhatündér az ember, és még csak anyagi haszna sincs belőle. Másrészt a tömegelésnek is tisztának kell lennie, tehát jóformán egész évben diétázol. Pizzát vagy 8 éve nem ettem. :) Havonta egy csoki becsúszik, de csak mert olyan szemetek, hogy minden boltban fizetésnél csokihegyek között áll sorban az ember. Betiltanám. :) A másik, hogy suli mellett könnyű maximumra futtatni a diétát, de hogy munka mellett mit bír valaki, az egészen más ügy. Most pl. megtehetem, hogy saját irodám van, 3 óránként eszem, de más munkakörben ez totál lehetetlen, idősebb korban meg inkább a családjával tölti az ember az idejét normál esetben, és nem a teremben, még ha sörhas is a vége. :) Tehát ebben igazad van, hogy időleges a kinézet, de ha lehetőségünk van valami nagy dolgot tenni, akkor miért ne tegyük? Másrészt felszedhetsz annyi tapasztalatot, hogy idősebb korban is egészségesebb tudsz lenni azoknál, akiknek sajnos sosem sikerült lefogyni.

    Szerintem az, hogy kinek a tanácsát fogadjuk meg, egyénfüggő. Engem nagyon zavar, ha másra hallgatok, és a végén ráfaragok; sokkal kevésbé az, hogy ha a saját hülyeségemre fázok rá, tehát én senki tanácsát nem fogadom meg, megyek a saját fejem után. :) Másnak nyilván máshogy van, nekem így vált be.

    VálaszTörlés
  28. @Névtelen Géza
    Nem kapálózom én az izom ellen, annyi úgy sem lesz rajtam soha hogy látszata legyen.
    Egyébként azt nem tudnám elképzelni hogy egész éveben diétázzak, és a pizzát is jobban szeretem annál hogy olyan sokáig ne egyek belőle, de mindent meg lehet szokni, és elhiszem hogy egy idő után nem is hiányzik.
    Tetszenek nekem a fitness modellek, de tudom hogy ha bár fizikailag képes lennék elérni egy olyan állapotot mentálisan már rég bevettem a leszarom kapszulát, tehát nekem "csak" a vékonyság kell, az hogy izmos is legyek az nem feltétlen, mert tudom hogy azt elérni már lusta lennék, és időm se lenne rá jelenleg, meg sztem az elkövetkezőkben sem. Igaz mindenkinek arra van ideje amire akarja, ebben hiszek abszolút hiszek.
    Alapvetően egy sportos aktív életmódnak szinte csak pozitív hozadéka lehet a későbbiekben is (amennyiben nemesik át a ló túlsó felére), nem hagyja el magát az ember,könnyebben mozdul mert már megvan a sport szeretete. Biztos lesznek olyan időszakaid neked is, amik nem fér bele a heti x edzés, és a család, munka nem engedi majd meg hogy 100%ig toppon legyél, de akkor átáll az értékrend, valószínű nem lesz tragédia ha kimarad a sport, vagy inkább átalakul valami családdal összeegyeztethető aktivitássá.

    VálaszTörlés
  29. @Ketket
    Dehát már most is van látszata az izmosodásnak, ha formálódsz. :) Az izomnak van alakja, a zsírnak nincs, szétfolyik. Értem amúgy, amit mondasz, csak azért piszkállak, hogy próbáljam eloszlatni azt a negatív képet, amit a női magazinok súlykolnak. :) Elnézést érte.

    Ami nekem nem hiányzik, azok a zsíros dolgok, tehát pl. a tepertőt akkor sem enném meg, ha egy lakatlan szigeten más nem lenne. :) Meg a hasonló sült húsok, karácsonykor nagymamámtól majdnem kifordultam, amikor megcsapott az illata. A pizzát megeszem (enném), de nem hiányzik, főleg mivel mellette látom, hogy mennyi szenvedés jön utána, ezért inkább meg sem eszem. Igazából nincs is olyan, amiért ölnék, annyira megenném, de nem tehetem.

    Volt már ilyen időszakom, amikor a kajára sem tudtam figyelni, egy percig sem volt kérdés, hogy ha aludni sem volt időm, akkor totál lényegtelen a többi.

    Egy dolgot sokan nem tudnak, viszont nagyon fontos: minél tovább vagy egy adott állapotban (ez lehet zsíros is, vagy izmos is, mindegy), a tested annál jobban fog ragaszkodni ahhoz a bizonyos állapothoz. Mit jelent ez a zsírosaknak? Minél hosszabb ideig van valaki elhízva, annál nehezebb lesz a diéta, és annál könnyebben fogja visszahízni. Ugyanígy, ha valaki már elért egy bizonyos edzettségi szintet, akkor ha valamiért bizonyos időre fel kell hagynia a sporttal, később pillanatok alatt visszaszerzi azt a szintet, ráadásul ha megeszik valami szemét kaját, egy edzett embernél kevésbé rakódik le, mint egy zsírosnál. Ez nem teljesen fairplay az anyatermészet részéről, de sajnos így van.

    VálaszTörlés