Gasztro rovat következik

Éppen ma sirámoltam Thatsme-nél kommetben hogy a csirke az csirke, és hogy az is marad akárhogy fűszerezem. Ezt az állítást most is fenntartom, de (mindig van egy de, és utána valahogy sikerül megcáfolni az addig lefektetett tényként kezelteket) ma sikerült valami nagyon is diéta kompatibilis, normál étrend szerinti finom, és újítás félét alkotni. Gasztro blogosok ne nézzenek ide, mert nem a spanyol viaszt készülök kinyomni magamból, csak számomra és a diéta számára újdonság az almás-hagymás csirkecomb. Mindig is szerettem az édes húsokat, de nem gondolnám hogy az aszalt szilva belefér a keretekbe ilyenkor, vagy a barack. Úgy jött az egész, hogy tegnap kipróbáltuk és a párolt zöldség közé bevágtunk egy almát Tittivel, és nagyon jó mázos ízt adott neki. Hiányzik az édeskés ízvilág, és az alma-hagyma kombó gyönyörűen kínálkozik mint lehetőség s kitölti ezt az űrt. Magát a combot csirkefűszerrel és mustárral kell megkenni, de ez nálam alap, egyenesen meghalnék ha sima sós-borsos húst kellene ennem. Nem is szeretem a borsot, pici mehet, aminek nem érzem az ízét, a többit meg szórja rá Sthal Jutka a sajátjára. Ezek után országos cimborám a sütőzacskó megteszi áldásos hatását és gyorsan, meggyőzően összehozza az ízeket.
Hogy a mennyiségekről is szóljak valamicskét, 1 db bőrtelen, zsírtalanított és beirdalt pipi combról szól a fáma, ezek most jó nagyon voltak, szóval csont nélkül megvolt a netto 15 dkg. Valamint 1 db nem tudom milyen fajta alma, sosem voltam bajnok ezek megállapításában, és még 1 fél fej vöröshagyma. a kcal limitbe abszolút belefér, mindig 100 kcalt számolok rá a párolt zöldségre, ez most sem volt több, sőt. Talán már említettem, hogy ízre mennyei, ki fogom próbálni sima mellel is, biztos úgy is finom lesz, és még diétásabb.
Szerintem ezek azok a dolgok amik élhetővé tesznek egy kötött diétát is. Meghagyni a kereteket, tudni mit mivel lehet helyettesíteni, mivel nem csapod be magad, és máris boldogan, mosolyogva hagyod ott az ebédlőasztalt.
Kellene valami hasonló újítás halra leképezve is, ott most nagyon egysíkú sózás honol. Hiába szeretem citromosan, inkább a zöldség szívja magába az ízét, és az úgy nem finom, a bazsalikomos fűszerezést nagyon szerettem az előző programban, de hát ugye jóból is megárt a sok, sikerült tiltólistára tennem azt is. Biztos van még 1000+1 féle mód az elkészítésére, csak nincs birtokomban a tudás, hogyan, s miféle képen kellene nekiállni. Természetesen itt is diétás keretek között maradva, sőt az sem árt ha gyorsan megvan, mert 10-15 percnél nem töltök több időt az ebéd elkészítésével. Oké, oké, már ki van olvadva a hús, a rizst megfőzi nekem Komi előre egy hétre, de ezeket magam is meg szoktam csinálni, csak hát gyarló kényelmes leány volnék, és miért ne hagyjam másra? :P

A tegnapi étkezés 100%-ig betartva, és nem 102 vagy 103%-ig, futni nem voltam, mert elbahtam az időt, a zember sok napja nem volt már itthon, kirabolta a hűtőt, én pedig utána érdeklődtem h eljönne-e futni velem? Hát gondolhatjátok hogy hamvéba halt ötlet volt. Cserébe, pici kompromisszumos megoldásként felsétáltunk tesómékhoz és vissza (1,5 km), ott elköltve a vacsorát, fiúknak sört :) De ma már eskü megyünk Tittikével, lehet nem is volt gond ez az 1 nap kihagyás, mert a lábamat már tökéletesnek érzem.
Tegnap lőttem 2 fotót a sose-volt-rám-jó-de-5-éve-tetszett-és-megvettem gatyáról. Mostani állás szerint ez az egyetlen olyan nadrág rajtam ami passzos, de jó. Csekmíáut:

8 megjegyzés:

  1. Kaja tényleg istencsászár volt ma, de 2 perccel az utolsó falat után repülőrajtot vettem a kis helységbe, szóval qva diétás ebéd volt:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  2. Istenem, de irigylem ezt az érzést!!!! :D Mármint, hogy egy rég kinőtt (fú de diszkréten fogalmaztam) ruha újra rám jön.

    VálaszTörlés
  3. jól nézel ki a nadrágban, és jól látom, hogy ez már az új nagykapucnis pulcsi? :)

    lenne egy gyakorlati kérdésem, a sütőzacskós mizériát hogy csinálod? hajlok rá, hogy tegyek vele egy kísérletet, én ugyanis mindig feldarabolom a mellet, és pici oliván gyros fűszerrel sütöm és hát... uncsiiii :D szóval ami igazán érdekelne, hogy
    ezek a zacsik egyszer használatosak?
    beletöltöd a cuccot minden előkezelés nélkül nyersen, mellé a zöldségeket és csak sütöd?
    tepsibe kell tenni, vagy rácsra? hogy nem ragad oda?
    milyenre sül benne a husi? csak mert én csirkecombbal próbálkoztam a sütőben és pont beletört a fogam, amikor enni próbáltam belőle :D
    és átlag mennyi idő kell a mellnek/combnak?

    ne haragudj a buta kérdésekért, de eddig nálad hallottam először erről a megoldásról, és még nem mertem venni a boltban zacsit, nehogy vmit elcsesszek :D

    VálaszTörlés
  4. Én még annyit kérdeznék, hogy a mellet mivel fűszerezed, hogy ne legyen borzasztóan száraz a végeredmény?

    VálaszTörlés
  5. (en a mellet nagyon szeretem konzerv darabolt pari-fokhagyma-oregano szoszban sutni,200 fokon 35perc kb,de a szosz miatt nem lesz szaraz)

    VálaszTörlés
  6. @thatsme :)
    Köszi szépen, igen ez az új pulim:)

    A sütőzacskóról. Ez teljesen úgy néz ki mint egy sima celofános zacsi, kb 5 db-ot adnak egy csomagban, van többféle méretű, elég a legkisebb is mert nem sokat teszünk bele. A zöldséget és a csirkét együtt teljesen nyersen teszem bele, mikor milyen kedvem van feldarabolom a húst, vagy szeletben hagyom. A zacskó száját megcsomózom, aztán egy fogvájóval szúrok rajta pár lyukat hogy tudjon hol távozni a gőz. Általában 30 perc a sütési idő, akkor lesz megsülve a cucc ha már nem nagyon látsz benne levet forrni. A husi maga nagyon puha és omlós, kicsit se cipőtalp jellegű. A sütőbe kell bevágni, tepsibe beleteszed és úgy, nagy előnye hogy még mosogatni se kell ha szerencséd van és nem folyik ki belőle lé. Egy zacsit 1x tudsz csak használni.
    Fűszernek én majdnem mindig sült csirke fűszersót és mustárt használok, néha fokhagymát, és elég gyakran teszek bele vöröshagymát, úgy hogy az kiegészítse a párolt zöldséget, ez jó ízt ad neki. De szoktam néha majoránnával, sóval borssal is. A zöldségre kakukkfüvet.

    VálaszTörlés
  7. köszönöm, ha beköszönt a szorgalmi időszak, mindenképp kipróbálom :)

    VálaszTörlés