Bupp

Rettentő régen nem írtam már. Nincs nagyon miről, meg időm se sok. Annyival vagyok beljebb, hogy már megvannak az írásbeli vizsgáim, kb 2 hetem van bevágni 2 tételsort és leszóbelizni, aztán szabadság, szeretem! Vágyom már a tanulásmentes időszakra, ami nem fog sokáig tartani, mert jelentkeztem mérlegképesre. 
Június 10-én megyünk a csajokkal félmaraton váltóra, már ideje lenne elkezdeni komolyabban futni, de a fentiek miatt, meg a sok sok családizás okán eddig nem vittem túlzásba a dolgokat, sőt. A meleg eléggé visszatart, rohadtul utálom, 0 fokban sokkal komfortosabb volt futni. Amit nem értek, hogy hogy van az, hogy ebben a melegben megszaporodnak felénk a futkorászók, bezzeg a normális 10-15 fokban rajtam meg tesómon és még vagy 2 srácon kívül senkit sem láttam, a hétvégén meg legalább 10 emberkét a 28 fokban...ők tudják. Minden esetre nekem is meg kellene erőszakolnom magamat, egyáltalán kipróbálni h mennyire pusztulok meg a délelőtti melegben, ne 10-én essek pofára a nyúlós aszfalton. 
Ilyen bevezető után nem lenne meglepő, ha visszakúszott volna pár kiló rám...háh, de ez nem így van:) Számomra is meglepő hogy 65,5-66,5 között ingadozik a  súlyom, ugye a felső érték az a tömeg amivel bevégeztem a programot. Szóval nagyon is elégedett vagyok magammal ezen a téren, bár nem tudom ez minek köszönhető. Nem mondom hogy válogatás nélkül zabálnék, a napi 5xi evést megtartottam, továbbra is iszom (vizet), érdekes módon nem is kívánok semmiféle édes löttyöt. Viszont azért befigyelt pár nyársalás (aka szalonna sütés, ezt annak mondom aki nem ismerné a szót), grillezés, több szülinapi torta, anyasüti, pékségi reggeli, stb stb. Szóval nem az van hogy továbbra is 1400 kalórián tengődöm, sztem az odafigyelős napjaimon 1600 kerül eszem, ezek inkább dolgos hétköznapokon fordulnak elő és 3-ból biztos nincs több egy héten, a többi nap 2000 kcal körül ehetek, de lehet leesne az állam ha utána számolnék. Nem akarnék előre inni a medve bőrére, de valószínűleg nem lesz gond a súlytartással. Ez megnyugtató, nem is kicsit, mert eléggé tartottam attól, hogy oké, szépen lefogytam (már magamhoz képest), de hogy a fenében fogom megtartani? Végül is nem fordultam ki magamból, és tudtam hogy enni mindig is szerettem, és szeretek és hogy hosszú távon (értsd élet) nem menne a túróvacsora. De a két véglet közötti lavírozás egyelőre megy, és nagyon jó dolgok születnek belőle. Itt az újféle kajákra gondolok, amiket mostanában kreálunk otthon, mert hát az egész családnak kijutott ebből, amit egyáltalán nem is bánok. Pl felfedeztük, hogy a krumpli, rizs, saláta köretek differenciálásán túl is vannak nagyon finom megoldások, number one családi kedvenc a kuszkusz, 5 perc alatt készül el, jó magában, vagy mindenféle pirított ződekkel. Aztán ott van a bulgur, ezek mind lassú felszívódású, jó ch-k, sokkal finomabbak mint a barna rizs, és nem is kell őket 1 órán át mancsosra főzni h elcsipegethessük. All in all egészségesebb kajákat eszem, töröm a fejem (na jó, néha!) új dolgokon, amik nem feltétlenül spanyolviasz pozitív kreálmányok, egyszerűen csak eddig nekem kimaradtak.
Valamint még mindig szeretnék fogyni pár kilót, 61-62 környékét meg óhajtom célozni, de nagy valószínűséggel nem a nyár lesz az az időszak amikor nekimegyek, inkább hagyom őszre, ez kényelmesség a részemről, addig annyi telik h nem cseszem el azt amit eddig elértem:)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy a súlytartással, irigykedem is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Boszi:) Nem az én érdemem, legalábbis nem annyira tudatos.

      Törlés